Hokej

Slabá návštevnosť a nezáživný hokej: O výsledku sa rozhodlo až v predĺžení

Poprad nastúpil bez Krotáka, ktorý si odpykáva šesťzápasový dištanc, ale už s uzdraveným obrancom Fabianom. Popradský realizačný tím sa zase rozšíril o nového člena - bývalého hráča Liptovského Mikuláša i Popradu Juraja Halaja. Pred 2. najnižšou návštevou sezóny sa pod Tatrami hral nezáživný hokej.

Ilustračný obrázok k článku Slabá návštevnosť a nezáživný hokej: O výsledku sa rozhodlo až v predĺžení
Zdroj: Dnes24.sk

Najväčšie šance otvoriť skóre nevyužil hosťujúci Holovič ani domáci Hvila a tak obe mužstvá odchádzali do šatne za bezgólového stavu.

Na začiatku druhej tretiny hrali Piešťany prvú presilovku v zápase a Hudecovo nahodenie od modrej doplachtilo až do Kostúrovej siete – 0:1. Vyrovnať mohol lotyšský útočník Popradu Bajaruns, ale z krídla trafil iba Košarišťanovu žrď. Popradčania si ale všetko vynahradili v 38. minúte, keď sa po akcii Rusnáka dostal puk k voľnému Fabianovi a ten sa z medzikružia nemýlil – 1:1.

Otvorený hokej bez zámerov brániť výsledok sa hral i v poslednom dejstve. Zápas vyšiel strelecky hlavne obrancom, v 47. minúte to potvrdil Jaroslav Kasík. Jeho strelu nešťastne tečoval hornou časťou tela hosťujúci obranca Filip a puk skončil za Košarišťanom po druhý raz – 2:1. Deväť minút pred koncom podržal v superšanci Hunu s Rusnákom hostí brankár. Do konca ostávalo ešte viac ako 5 minút, keď štadión zmrazil svojím zákrokom na protihráča domáci Síkela. Za likvidačný faul putoval pod sprchy a Piešťany získali výhodu päťminútovej presilovej hry. Po tvrdom ataku Hunu zostal na ľade ležať ďalší hráč hostí a na ľade sa strhla menšia šarvátka. Hrubú chybu Ručkaya potrestal Lukáš Hvila – 3:1. Piešťany vzali oddychový čas, stiahli z hry brankára a po ukážkovej prihrávke Baleja znížil v čase 59:34 Filip – 3:2. To ale nebolo zo strany hostí všetko. Na 3:3 vyrovnával 14 sekúnd pred koncom Balej a poslal zápas do predĺženia.

V predĺžení sa pred Košarišťana predral obranca Suchý, ale v individuálnom prieniku neuspel. Z následného protiútoku prepasíroval puk za chrbát Kostúra Holovič. Gól musel potvrdiť až videorozhodca a hostia tak pod Tatrami získali v predĺžení extra bod.

HK Poprad – ŠHK 37 Piešťany 3:4 pp (0:0, 1:1, 2:2 – 0:1)

Góly: 3. Fabian, 47. Kasík, 5. Hvila – 2. S. Hudec, 60. Filip, 60. Balej, 65. Holovič.
Rozhodovali: D. Konc – Smrek, Kollár,
vylúčení: 2:1, navyše:Síkela (Poprad) 5+DKZ za napadnutie zozadu,
presilovky: 0:1,
olabenia: 1:0,
875 divákov

foto: Radoslav Géczi

Poprad prehral po predĺžení na domácom ľade s Piešťanmi
35
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM