Monika Vengrínová Hokej

Slabý výkon popradských Kamzíkov: Presadiť sa im podarilo až v tretej tretine

Žilinskí Vlci boli od začiatku zápasu lepším tímom na popradskom ľade. Prvé dve tretiny držali opraty vo svojich rukách a výsledok jasne ukazoval v ich prospech. Obrat nastal až v poslednej časti zápasu, keď v 47.minúte Takáč vyrovnal a necelé 3 minúty pred koncom zápasu Paločko zasadil víťazný gól.

Ilustračný obrázok k článku Slabý výkon popradských Kamzíkov: Presadiť sa im podarilo až v tretej tretine
Zdroj: Dnes24.sk

Žilina povzbudená vysokým víťazstvom proti Skalici bola v Poprade od úvodných minút lepším tímom. Domácim viazla kombinácia a do zakončenia sa dostávali iba ojedinele, zato „vlci“ zo Žiliny zasypali Kostúra v bráne Popradu množstvom striel. Najmä Procházkova šanca volala po góle. Kamzíci sa prebudili až v samom závere prvej tretiny, ale Hvila a po ňom Štrauch pred Cibuľom nepochodili.

Po prvej prestávke domáca lavička zamiešala so zostavou, ale želaný efekt to neprinieslo a z popradských tribún sa začal ozývať čoraz častejšie hlasný piskot. Žilina domácich do šancí nepúšťala a hrozila z nebezpečných útokov. Dvojica Kropáč a Síkela poriadne „kamzíkom“ podkúrila vo vlastnom oslabení. Hostia sa dočkali gólu v 34. minúte, keď Kropáč našiel rozbehnutého Síkelu a ten našiel medzeru v Kostúrových betónoch – 0:1. Na konci druhej časti hry sa domácim zranil Juris Stals, ktorý skončil s krvavým šrámom na tvári.

Domáci dlho nemohli nájsť recept na hru Žiliny. Vyrovnať sa podarilo Takáčovi v 47. minúte, keď do bránky dorazil svoju vlastnú strelu. Víťazný gól Popradu prišiel necelé tri minúty pred koncom zápasu. V presilovej hre sa presadil Paločko – 2:1. Namiesto osláv ale prišla šarvátka, po ktorej došlo i na pästnú výmenu medzi Štefanom Fabianom a Jakobom Milovanovičom. Počas záverečnej hry bez brankára pečatil výhru Popradu do prázdnej brány kapitán Arne Kroták.

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: „Z našej strany to nebol optimálny výkon, dve tretiny sme sa na ľade iba hľadali. V tretej tretine sme ukázali svoju kvalitu, dali sme tri góly a zápas sme napokon vyhrali. Zajtra sa nikto nebude pýtať, po akom výkone to bolo.“

Martin Groma, asistent trénera Žiliny: „Videli sme zaujímavý zápas. Boli sme dnes lepší, ale bolo nám zakázané vyhrať. Poprad takáto výhra tešiť nemôže.“

HK Poprad – MsHK DOXXbet Žilina 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Góly: 47. Takáč (Makovský), 58. Paločko (Kroták), 59. Kroták (Paločko) – 34. Sikela (Kropáč, Bobček)
Rozhodovali: Jura – Bogdaň, Jobbágy,
vylúčení: 3:7,
presilovky: 1:0,
oslabenia: 0:0,
1126 divákov

HK Poprad - MsHK Žilina 3:1
1
Galéria
HK Poprad - MsHK Žilina
26
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM