Katarína Oravská Rôzne

Slnko nevyjde ani v piatok: Júnový víkend prinesie prehánky

Aj v posledný májový deň sa nám zídu dáždniky. Na mnohých miestach zaprší. Treba počítať s prehánkami a ojedinele aj s búrkami. S prvým júnovým víkendom zmena počasia nepríde.

Ilustračný obrázok k článku Slnko nevyjde ani v piatok: Júnový víkend prinesie prehánky
Zdroj: Webnoviny.sk

Na konci pracovného týždňa nás čaká oblačné počasie s občasným dažďom alebo prehánkami. Situáciu ovplyvňuje podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu i naďalej tlaková níž, ktorej stred sa presúva nad severné Česko.

Piatok

V piatok treba počítať s občasným dažďom, prehánkami a ojedinele aj búrkami. Teplota vystúpi počas dňa na 14 až 19 stupňov Celzia. Na horách vo výške 1 500 metrov bude okolo 6 stupňov. Fúkať bude prevažne južný vietor 10 až 25 kilometrov za hodinu.

Sobota

Počasie bude i naďalej ovplyvňovať tlaková níž. V sobotu hlásia oblačno a prehánky. Nočná teplota z piatka na sobotu klesne na 9 až 4 stupňov Celzia. Denná vystúpi na 13 až 18. Zafúka slabý až mierny premenlivý vietor do 20 kilometrov za hodinu.

Nedeľa

Na konci týždňa bude o čosi teplejšie, naďalej však treba počítať s oblačnosťou, prehánkami a ojedinele aj s búrkami. Do strednej Európy sa začne od západu rozširovať výbežok vyššieho tlaku. Nočná teplota klesne na 10 až 5 stupňov Celzia. Počas dňa bude teplomer ukazovať 17 až 22 stupňov. Zafúka severozápadný vietor s rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM