Monika Vengrínová Futbal

Slováci a Poliaci bojovali o pohár FAM Poprad. 10. ročníku dominoval Ružomberok

Jubilejný desiaty ročník turnaja v halovom futbale „O pohár FAM Poprad“ sa odohral v sobotu v Poprad Aréne za účasti siedmich družstiev z východného a stredného Slovenska. Tak, ako každý rok, nechýbalo ani poľské Zakopané.

Ilustračný obrázok k článku Slováci a Poliaci bojovali o pohár FAM Poprad. 10. ročníku dominoval Ružomberok
Foto: Monika Vengrínová

Hralo sa v dvoch kategóriách – mladší a starší žiaci. Mladší odohrali dvakrát 30 minút a počet hráčov na hracej ploche bol 1 + 5. „Zápasy v tejto kategórii boli zaujímavé a mnohé akcie potešili početnú divácku obec. Jednoznačne však medzi zúčastnenými mužstvami dominovali chlapci z MFK Ružomberok. Silné mužstvo tento rok postavilo aj UKS 2 Zakopané. Domáci chlapci a chlapci z MFK Revúca sa snažili, no na prvé dve mužstvá svojimi výkonmi zatiaľ nestačili. Symbolické bolo, že chlapci z Revúcej sa zúčastnili na 1. a teraz na 10. ročníku turnaja,“ hovorí prezident Futbalovej akadémie mládeže (FAM) Poprad Milan Molnár.

V kategórii starších žiakov sa hralo dvakrát po 15 minút a počet hráčov na hracej ploche bol 1 + 4. Dramatický boj o prvenstvo v tejto kategórii zviedli chlapci z FAM Poprad a chlapci z MFK Ružomberok. „Dlho to vyzeralo, že víťazný pohár zostane doma, no v závere sa Ružomberčanom podarilo vyrovnať a vďaka lepšiemu skóre získali prvenstvo. Sympatické výkony podávali aj chlapci zo Sabinova a prispeli k vysokej kvalite tohto turnaja,“ chváli zúčastnené mužstvá Molnár.

Spestrením turnaja bol aj futbalový zápas bývalých hráčov Popradu, ktorí odohrali medzi sebou priateľský zápas. Old boys Popradu aj po rokoch ukázali svoje kvality. Predvedenými akciami uspokojili prítomných divákov a často sa z hľadiska ozýval spontánny potlesk.

„Jubilejný 10. ročník sa nám vydaril. Mládeži sme vďaka rodičom, sponzorom a podpore mesta pripravili pekný turnaj. Ten divákov uspokojil nielen po športovej, ale aj po spoločenskej stránke. Osobne ma teší dlhoročná spolupráca s mužstvom zo Zakopaného, ktoré sa zúčastnilo na všetkých desiatich ročníkoch. Pekná atmosféra, keď sa v hale stretli budúci, ale aj bývalí hráči Popradu, potešila všetkých prítomných,“ uzatvára prezident FAM Poprad.

Foto: FAM Poprad

FAM Poprad 10.ročník turnaja v halovom futbale
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM