Martin Sýkora Šport

Slováci naložili Čechom desiatku: Tenisti to vedia aj s hokejkami

Exhibičný zápas českých a slovenských tenistov sa niesol v uvoľnenej atmosfére. Napriek tomu sa brankári oboch celkov nenudili, za chrbát pustili dovedna 13 gólov.

Ilustračný obrázok k článku Slováci naložili Čechom desiatku: Tenisti to vedia aj s hokejkami
Foto: Martin Sýkora

Tenisová sezóna na Slovensku a Česku sa v decembri skončila tradičným zápasom na korčuliach a s hokejkami. Hokejový zápas tenisových profíkov zo Slovenska a Česka sa tentoraz konal v Poprade, kde Podtatranci zničili súpera spoza rieky Moravy v pomere 10:3.

Hviezdami súboja boli bratia Dominik a Dávid Šprochovci, ktorí strelili po 3 góly slovenského družstva. Na ľade sa s nimi dokonca predstavil aj ich otec Ondrej. Dva góly pridal Karol Beck a po jednom Ladislav Simon a tiež organizátor Branislav Stankovič. V slovenskom drese sa predstavila aj takmer kompletná daviscupová reprezentácia, okrem Martina Kližana.

Foto: Martin Sýkora

„Prišli sme sa pobaviť s chlapcami, s ktorými sme hrávali na okruhu 10–15 rokov, a vyskúšať si, či ešte vieme hrať hokej. Nikto sa nezranil, atmosféra bola skvelá, užili sme si to. Výsledok je možno pre nás krutý, ale nedá sa nič robiť. Slováci boli v koncovke lepší. Hráme to už dobrých 20 rokov a nepamätám sa, aby sme niekedy zvíťazili,“ dodal v dobrej nálade Novák.

Slovenských tenistov v popradských dresoch viedol niekdajší Top 10 hráč Miloš Mečíř, ktorý ako kapitán priviedol spoluhráčov k vysokému víťazstvu. „Bola to aj vnútorná prestíž. Česi mali silnú zostavu. Zo začiatku sme dali niekoľko šťastnejších gólov, takže sme mali dobrý nástup. Asi si ani nezaslúžime taký výsledok, ale bolo to pekné. Nikto sa nezranil a pekne si všetci zamakali. Mňa to aj trošku mrzí, že je to tak veľa. Dúfam, že to našu tradíciu nenaruší. Teraz musím ako kapitán urobiť pozápasové hodnotenie, ako napríklad kto bol najlepší krasokorčuliar a tak…“ hodnotil stretnutie Mečíř, ktorému na striedačke sekundoval aj jeho syn, taktiež tenista.

Medzi hokejovými tenistami sa nestratil ani Andrej Martin, ktorý má za sebou celkom vydarenú sezónu. Decembrový hokej mu však chutil určite dobre. „Zápas bol oveľa vyrovnanejší, ako hovorí samotný výsledok. Ale účel to splnilo – stretli sme sa a zahrali sme si hokej, čo sa u nás nestáva často. Je ťažké si v sezóne nájsť čas na hokej. Je to úplne iný šport. Snažím sa ho hrávať, ale dá sa to len v tejto medzisezóne. Musím však povedať, že ma to veľmi baví. Ak budem nominovaný, tak sa na odvetu budem veľmi tešiť,“ povedal Martin.

Hokejová exhibícia slovenských a českých tenistov 12/2016
11
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Slovensko – Česko 10:3 (2:1, 3:1, 5:1)
Góly: Dominik Šproch 3, Dávid Šproch 3, Beck 2, Simon, Stankovič – Kurka 2, Vašek

ČR: L. Trněný – Jiří Novák, Doseděl, Nemeček, Kůrka, Miketa, Petera, Kovačka, Vašek, Michal, Jak. Novák
SR: T. Mikuš – M. Mečíř st., M. Mečíř ml., Stankovič, Martin, Zelenay, Simon, Zathurecký, Beck, Dom. Šproch, Dáv. Šproch, O. Šproch, Jastrabik, Hrunčák, Roman, Krošlák, nehrajúci Gombos, Lacko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM