Rôzne

Slováci opäť vyrazia Do práce na bicykli: Kampaň vstupuje do piateho ročníka

Pod mottom "Odhodlaj sa zmeniť svoj pohľad na cestu do práce!" štartuje piaty ročník národnej kampane Do práce na bicykli, ktorú vyhlasuje Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR v spolupráci s Občianskou cykloiniciatívou Banská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Slováci opäť vyrazia Do práce na bicykli: Kampaň vstupuje do piateho ročníka
Zdroj: Dnes24.sk

„Vo väčšine slovenských miest narastá individuálna automobilová doprava, ktorá má nepriaznivý vplyv na životné prostredie. Snažíme sa podporovať aktivity, ktoré prispejú k tomu, aby obyvatelia vymenili auto za bicykel. Teší ma, že viacero primátorov a starostov chápe cyklodopravu ako jedno z lacnejších a najmä ekologickejších riešení problémov s dopravou v rámci miest a obcí,“ povedal minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek.

Ako uviedla hovorkyňa MDV Karolína Ducká, od začiatku marca sa môžu do kampane registrovať samosprávy na stránke www.dopracenabicykli.eu. Zamestnanci so svojimi tímami sa budú môcť do súťaže zapojiť hneď po tom, ako sa do kampane prihlási samospráva, v ktorej majú trvalé bydlisko alebo do ktorej dochádzajú do zamestnania.

„Kampaň Do práce na bicykli sa uskutoční od 1. do 31. mája 2018, pričom registrácia samospráv sa v záujme vytvorenia dostatočného priestoru pre registráciu samotných tímov začína už 1. marca a končí 18. apríla 2018,“ konkretizovala hovorkyňa.

Tohtoročnou novinkou kampane bude podľa nej spustenie aplikácie, ktorá zaznamenáva presné trasy uskutočnených ciest. Samosprávy môžu využiť zozbierané dáta o jazdách súťažiacich v prospech vytvorenia efektívnych a účinných dopravných zmien pre bezpečnú a plynulú dopravu.

Vyhodnotenie súťaže na celonárodnej úrovni zastreší ministerstvo dopravy. Ocení najaktívnejšiu samosprávu a spoločnosť, v ktorej sa zapojil najväčší počet súťažiacich tímov. Ambíciou je osloviť firmy, aby vytvárali pre zamestnancov dochádzajúcich do práce na bicykli vyhovujúce podmienky na ich bezpečné uloženie, sprchy a iné benefity.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM