Peter Handzuš Iné športy

Slováci v novej sezóne so zmenami, Šišajová ukončila kariéru

Slovenskí sánkari sa pripravujú na novú sezónu už bez dvojnásobnej účastníčky ZOH Jany Šišajovej, ktorá sa rozhodla ukončiť aktívnu kariéru. K skúsenej Veronike Sabolovej pribudla vekom ešte juniorka Viera Gbúrová.

V súťaži dvojíc sa okrem Jána Harniša s Branislavom Regecom predstavia Marek Solčanský s Karolom Stuchlákom, medzi jednotlivcami bude jediným slovenským želiezkom opäť Jozef Ninis. „Janka Šišajová sa po zimnej olympiáde vo Vancouvri z finančných dôvodov rozhodla skončiť so sánkovaním. Uplynulá sezóna jej nevyšla podľa predstáv. Nedosiahla také výsledky, aké si predstavovala a nezaradili ju do strediska štátnej športovej reprezentácie, čo viedlo k tomu, že ukončila kariéru. V reprezentačnom tíme ju nahradila mladá Gbúrová. V novej sezóne budeme mať na podujatiach Svetového pohára dve "dvojky“. K Harnišovi s Regecom, ktorí sa po úspešnej olympiáde v Kanade rozhodli pokračovať a sú v Top tíme pre ZOH 2014 v Soči, pribudli Solčanský so Stuchlákom. Chceme štartovať na všetkých „sveťákoch“ v Európe. Uvidíme, koľkočlenná ekipa pcestuje na dve podujatia v zámorí," informovala TASR generálna sekretárka Slovenského zväzu sánkarov Mária Jasenčáková.
Slovenskí reprezentanti už majú za sebou sústredenia na Smržovke a v Kremenci. Počas uplynulého víkendu absolvovali MSR v štartoch na trenažéroch v Starom Smokovci. „Od 25.-30. októbra absolvujú reprezentanti sústredenie v lotyšskej Sigulde. Od 10.-15. novembra je na programe výcvikový tábor v talianskej Cesane-Pariol – v dejisku budúcoročných MS. V Európe sú teraz problémy s dráhami, tú v nemeckom Königsee rekonštruujú. Radi by sme od štátu získali pozemok na výstavbu krátkej 500 m dráhy v Starom Smokovci, ktorá by mala pre nás veľký význam,“ dodala Jasenčáková.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM