Peter Handzuš Hokej

Slovan Bratislava - HK Poprad 4:3 v 9. kole extraligy

Hokejisti bratislavského Slovana v utorok zvíťazili v zápase 9. kola Slovnaft extraligy nad HK Poprad 4:3.

Hostia viedli v Bratislave vďaka dvom gólom Emila Lundberga už 2:0, ale domáci dvoma gólmi Róberta Hunu a presnými zásahmi Martina Hujsu s Tomáša Demela otočili skóre vo svoj prospech. V závere ešte stihol skorigovať výsledok Dominik Kramár.

Slovan Bratislava – HK Poprad 4:3 (0:2, 2:0, 2:0)
Góly: 23. Hujsa, 28. Demel, 45. a 54. Róbert Huna – 6. a 13. Lundberg, 59. Kramár. Rozhodovali: Lokšík – Bundil, Stano, vylúčení: 8:11, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3380 divákov.
Zostavy:
Slovan Bratislava:
Rybár – Kováčik, Bohunický, Frühauf, Jendek, Štajnoch, Kántor, Janík – Skokan, Hujsa, Demel – Vaic, Lipiansky, Richard Huna – Šatan, Kapuš, Róbert Huna – Sloboda, Hudáček, Bakoš
HK Poprad:
Melicherčík – Kasík, Suchý, Jasečko, D. Brejčák, J. Brejčák, Kledrowetz, Kramár, Rapáč – Škovira, Lundberg, Lapšanský – Svitana, Kmiť, Kroták – Mlynarovič, Rataj, Paločko – V. Žemba, Troliga, Drotár

Domácim sa naskytla príležitosť na otvorenie skóre hneď v úvode zápasu, no 102-sekundovú presilovku o dvoch hráčov odohrali príliš staticky. Hosťom po ubránení sa naopak stačilo na prekonanie Rybára iba päť sekúnd z Kováčikovho trestu, keď sa v 6. minúte v tlačenici pred bránou Slovana najlepšie zorientoval Lundberg – 0:1. V 10. minúte mal na hokejke vyrovnanie Skokan, ale spomedzi kruhov trafil iba dobre postaveného Melicherčíka. O ďalšie tri minúty už viedli hostia 2:0, keď tesne po skončení presilovky dopravil puk do siete opäť Lundberg. Belasí v závere prvej tretiny aj vďaka početným výhodám pritlačili svojho súpera, no skórovať sa im nepodarilo.
Aj v úvode druhého dejstva hral Slovan dvojnásobnú presilovku, no rovnako ako v prvom prípade z nej nič nevyťažil. V 23. minúte už presilovka domácich skončila gólom, keď sa pri signalizovanom vylúčenia ďalšieho Popradčana odrazil puk k Hujsovi a ten trafil odkrytú časť brány – 1:2. Popradu sa nedisciplinovanosť vypomstila aj v 28. minúte, keď Hujsa pri presilovke našiel pred bránou Demela a ten vyrovnal na 2:2. V rovnakej minúte mal šancu na tretí gól Slovana Skokan, ale Melicherčík podržal svoj tím. Hostia sa dokázali vymaniť spod tlaku, no šance Rataja a kapitána Krotáka zostali nevyužité. Záver druhej dvadsaťminútovky síce znova patril Slovanu, mužstvá však do šatní odišli za nerozhodného stavu.
Slovanu sa podarilo otočiť skóre vo svoj prospech v 45. minúte, keď Skokanovu prihrávku dopravil za chrbát popradského gólmana Róbert Huna. Už o pár sekúnd mohol vyrovnať Lapšanský, ale Slovan oslabenie vďaka Rybárovi prežil bez ujmy. Keď v 54. minúte pridal Róbert Huna svoj druhý gól, zdalo sa byť o víťazovi rozhodnuté, no minútu pred koncom znížil delovkou z pravého kruhu obranca Kramár – 4:3. Do záverečnej sirény sa však už stav napriek popradskej hre bez brankára nezmenil.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM