Peter Handzuš Hokej

Slovenky začnú MS 2012 otváracím duelom šampionátu proti Švédkam

Slovenské hokejistky odštartujú účinkovanie na budúcoročnom svetovom šampionáte najvyššej kategórie proti Švédsku. Stane sa tak v rámci otváracieho stretnutia šampionátu. Turnaj sa uskutoční od 7. do 14. apríla v americkom Burlingtone, štát Vermont.

Slovenky budú figurovať v skupine so spomínaným Švédskom, Švajčiarskom a Nemeckom, s ktorými sa stretnú počas ďalších dní v tomto poradí. Program MS zverejnila na svojej webovej stránke Medzinárodná hokejová federácia v utorok. V prvej fáze Slovenky nebudú hrať proti topfavoritkám celého turnaja z USA a Kanady, ale to súvisí so zmenou formátu. Tie sa popri Fínsku a Rusku zaradia spoločne do A-skupiny a ihneď v prvý deň absolvujú svoj skupinový „derbyzápas“.

Titul obhajujú Američanky, ktoré zdolali vo finále tohtoročných MS Kanadu, bronz získali Fínky. Slovenkám sa počas ich premiérového vystúpenia na najvyššom svetovom fóre podarilo v Zürichu a Winterthure udržať sa medzi elitou po víťazstvách nad Kazachstanom. Ázijčanky po vypadnutí prenechali miesto Nemkám.

Hrací formát šampionátu sa mení. Dva najhoršie tímy zo „slabšej“ B-skupiny si zahrajú o udržanie na dva víťazné zápasy. Prvé dva tímy z A-skupiny postúpia priamo do semifinále, ďalšie dva si s lepšou dvojicou z „béčka“ zahrajú vo štvrťfinále o zvyšné dve semifinálové miestenky.

Skupinový program 14. MS žien (Burlington, 7.-14. apríla 2012):
7. apríla
13.00 Slovensko – Švédsko (B)
15.00 Fínsko – Rusko (A)
17.00 Švajčiarsko – Nemecko (B)
19.00 USA – Kanada (A)

8. apríla
13.00 Švédsko – Nemecko (B)
15.00 Kanada – Fínsko (A)
17.00 Švajčiarsko – Slovensko(B)
19.00 USA – Rusko(A)

10. apríla
13.00 Švédsko – Švajčiarsko – (B)
15.00 Kanada – Rusko (A)
17.00 Nemecko – Slovensko (B)
19.00 Fínsko – USA (A)

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM