Iné športy

Slovenská premiéra: Na Rallye Tatry príde súťažný špeciál Hyundai i20 R5

Hneď niekoľko diváckych lahôdok ponúkne 45. ročník Rallye Tatry 2018, ktorá sa pôjde v termíne 25. - 26. mája s centrom v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Slovenská premiéra: Na Rallye Tatry príde súťažný špeciál Hyundai i20 R5
2
Galéria
Zdroj: Archív Rallye Tatry

Aj keď do uzávierky prihlášok súťažiacich zostávajú ešte dva dni, fanúšikov rallyšportu čaká dozaista veľký motoristický sviatok roka pod Tatrami. V slovenskej premiére bude prvýkrát k videniu súťažný špeciál Hyundai i20 R5 a tým sa počet prihlásených vozidiel tejto progresívnej kategórie vyšplhal na 11! Už skôr bola oznámená účasť hviezdy svetového motoršportu, do Popradu príde popredný jazdec formuly E Felix Rosenqvist zo Švédska, ktorý sa objaví na shakedowne a atraktívnom mestskom okruhu za volantom vozidla Porsche.

Usporiadatelia z AOS klub Poprad registrovali dva dni pred konečnou uzávierkou prihlášok zatiaľ 65 posádok zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Maďarska a Talianska. Prihlasovanie posádok sa uzavrie v pondelok 14. mája úderom polnoci. Najväčšiu pozornosť na zozname prihlásených budí vozidlo kórejskej značky Hyundai s typovým označením i20 kategórie R5. Do vozidla súťažného dravca z Ázie sa posadí poľsko-talianska dvojica Daniel Chwist, Nicola Arena. „Tento súťažný špeciál na Slovensku v minulosti nikdy neštartoval a pre fanúšikov ide o veľký divácky ťahák. Hyundai kategórie R5 neštartoval ani v Českej republike, aj keď tam nedávno doviezol Antonín Tlusťák do Slušovíc Hyundai špecifikácie WRC. Sme radi, že tento automobil uvidíme na rally pod Vysokými Tatrami, pozývame všetkých divákov k návšteve tatranského regiónu,“ povedal Stanislav Hanzeli, šéf organizačného výboru a riaditeľ Rallye Tatry.

Poliak Daniel Chwist nie je v Poprade neznámy, naposledy tu štartoval pred tromi rokmi, keď s produkčným vozidlom Subaru Impreza STi skončil na šestnástom mieste v absolútnom poradí a šiesty v triede. V minulom roku osedlal voz Hyundai i20 R5 zo stajne Rallytechnology so spolujazdcom Dariusz Burkatem na nemeckých majstrovstvách. Na sedadlo spolujazdca sa v Poprade vedľa Chwista posadí skúsený Nicola Arena z Talianska, ostrieľaný súťažami z majstrovstiev sveta alebo na Blízkom východe.

Ďalší spravodajský servis v rámci 45. Rallye Tatry 2018 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk a na jej facebookovom profile.

Roman Ordelt, tlačový tajomník 45. Rallye Tatry 2018

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM