Peter Handzuš Hokej

Slovenskí hokejisti nechýbali pri záverečnom oceňovaní: Dostali Cenu fair play

Slovenskí hokejisti do 18 rokov síce na domácom šampionáte nezískali medailu, ale aj tak sa ocitli medzi ocenenými tímami.

Ilustračný obrázok k článku Slovenskí hokejisti nechýbali pri záverečnom oceňovaní: Dostali Cenu fair play
Foto: Dominika Handzušová

Partia okolo kapitána Martina Fehérváryho získala ocenenie fair play pre tím s najmenším počtom trestných minút. Podľa kapitána slovenských mladíkov bol nízky počet trestných minút jedným zo zámerov, o ktorý sa v zápasoch snažili.

Slováci odohrali na šampionáte päť zápasov, v ktorých inkasovali celkovo 34 trestných minút (priemer 6:48 min./zápas). Túto hodnotu navýšil osobný trest Filipa Krivošíka na 10 minút, ale aj tak to bolo najmenej spomedzi všetkých desiatich účastníkov šampionátu.

Ocenenie prevzal za veľkých ovácií popradského publika Martin Fehérváry. „Mať v zápase málo trestných minút bolo jedným z našich zámerov. Tréner nám to prízvukoval pred každým zápasom a aj my hráči sme si dávali pozor na to, aby sme neboli vylučovaní. Som rád, že sa nám to darilo a takéto ocenenie ma teší,“ uviedol kapitán slovenského tímu. Na opačnom póle tabuľky trestných minút skončili Lotyši. Významnú porciu z ich 109 trestných minút nazbieral Rudolfs Builis (41).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM