Peter Handzuš Hokej

Slovensko - Nórsko 5:2 na Turnaji štyroch krajín v Bratislave

Slovenské reprezentantky v ľadovom hokeji odštartovali vo štvrtok svoje účinkovanie na Turnaji štyroch krajín víťazstvom, keď v bratislavskej aréne ZŠ Ondreja Nepelu zdolali Nórky 5:2.

Slovensko – Nórsko 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)

Góly: 12. Čupková (Čulíková), 20. Čupková (Džurňáková), 48. Čupková (Čulíková), 52. Kapustová (Babiaková), 60. Pravlíková (Kapustová, Veličková) – 25. Schjelderup Dalenová, 45. Martinsenová. Rozhodovali Zemiaková – Kúdeľová, Šilhavíková (všetky SR), vylúčené 4:4, presilovky 1:1, oslabenia: 0:0, 323 divákov.
Zostava SR: Tomčíková, Budajová – Kežmarská, Brémová, Babiaková, Karafiátová, Gajdošová, Vargová – Čupková, Čulíková, Džurňáková – Veličková, Pravlíková, Kapustová – Jurčová, Sroková, Herichová – Krajňáková, Ihnaťová, Gápová.

Miroslav Karafiát, tréner SR (szlh.sk): „Myslím si, že to bol zápas dobrej úrovne. Po prvej tretine sme videli o dva góly, ale Nórky potvrdili, že nie náhodou vyhrali pred mesiacom Turnaj 8 krajín v Nemecku – v druhej tretine znížili a v záverečnej časti dokázali vyrovnať. Nám sa však opäť podarilo súperkám dvoma gólmi odskočiť a doviesť zápas do víťazného konca. Nikol Čupková strelila hetrik a bola zaslúžene vyhlásená za najlepšiu hráčku zápasu, ale bojovný, kolektívny výkon podali všetky naše hráčky a to ma teší. Na predchádzajúcich turnajoch sme sa trápili s koncovkou, nepremieňali sme ani stopercentné šance. A hoci sme aj dnes mali ešte viac vyložených príležitostí, s piatimi strelenými gólmi som spokojný. Na ľade bolo vidieť, že sa nám do zostavy po zraneniach a chorobe vrátilo viacero opôr.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM