Webnoviny - Hokej

Slovensko si odnáša z MS v hokejbale bronzovú medailu

Slovenská hokejbalová reprezentácia získala aj na deviatom svetovom šampionáte medailu, keď v nedeľňajšom stretnutí o bronz na MS v Bratislave zdolala USA hladko.

Foto: SITA/Marián Peiger BRATISLAVA 26. júna (WEBNOVINY) – Slovensko ako jediná krajina v histórii mužských šampionátov má cenný kov z každých MS, jeho bilancia je 1 zlato, 2 strieborné a 6 bronzových medailí. Turnajom v Bratislave prešli zverenci Romana Töröka s jedným zaváhaním, v sobotňajšom semifinále nestačili na Česko (0:2).

V súboji o bronz boli slovenskí hráči od prvej minúty lepším tímom a na ihrisku jednoznačne dominovali. Po viacerých šanciach otvoril skóre duelu v 8. min Kašša, ktorý sa najlepšie zorientoval pred bránkou po vyrazenej Ladiverovej strele. Slováci boli behavejší a neustále ohrozovali Rethageho. V 12. min pálil v presilovke spoza modrej Slovák a vymietol šibenicu americkej bránky. Slovenskú prevahu zvýraznil v oslabení osamotený Ladiver a zvýšil na 3:0. Na ihrisku pribudlo nervozity a tvrdších zákrokov. V 21. min zvyšoval po sérii opakovaných pokusov Tóth už na 4:0 a o 43 sekúnd vyhnal Rethageho z bránky Martinusík. Američania dokázali z ojedinelého protiútoku Warilom znížiť. V 32. min pri presilovke sa spoza kruhu na vhadzovanie presadil druhýkrát v zápase Slovák a zvýšil na 6:1. V závere bolo priveľa nervozity, oba tímy pridali po jednom góle a Slováci sa napokon tešili z bronzových medailí.

Výsledok – MS v hokejbale: O 3. miesto: Slovensko – USA 7:2 (2:0, 3:1, 2:1) Góly: 8. Kašša (Ladiver, Paločko ), 12. Slovák (Chovan), 17. Ladiver (Giba), 21. Tóth (Chovan, Slovák), 22. Martinusík, 32. Slovák (Chovan), 36. Ladiver – 26. Warila (Housser), 37. Hildreth (Schlegal) Vylúčení: 9:12 na 2 min, navyše: Chovan, Rímsky – Warila na 5+DKZ, presilovky: 3:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Koskuba (ČR), Hollett (Kan.), 1500 divákov.

Zostava Slovenska: Petrík (31.Komenda, 45. Petrík) – Minárik, Giba, Kapánek, Blahut, Filip, Káčer, Lvomský, Brejčák – Hrivnák, Svitana, Škvaridlo – Tóth, Chovan, Slovák – Kašša, Paločko, Ecker – Kanich, Rímsky, Martinusík – Lajčiak, Ladiver

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM