Peter Handzuš Rôzne

Smrť pod Puškášovým pilerom. Sprievodca neprežil pád

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby letela do Vysokých Tatier. Pod nástupom na Prostredný Ganek poľského sprievodcu zasiahol uvoľnený kameň a muž následne spadol a utrpel ťažké zranenia.

Na mieste nešťastia pod Puškášovým pilierom, pod nástupom na Prostredný Ganek, boli z vrtuľníka vysadení lekár VZZS a záchranár HZS.

„Muž utrpel vážne poranenia hlavy, krku, početné zlomeniny končatín a hrudníka. Napriek maximálnej snahe lekára i záchranára muž počas transportu z miesta nehody zraneniam podľahol,“ informovala Sylvia Galajda z AIR – TRANSPORT EUROPE.

Telo nebohého bolo nabalené a vrtuľníkom transportované na heliport, odkiaľ ho záchranári HZS previezli motorovým vozidlom do márnice v Starom Smokovci. Tam boli privolaní príslušníci PZ SR a obhliadajúci lekár.

Členovia skupiny, nachádzajúci sa pod Puškášovým pilierom, boli za pomoci záchranárov HZS v evakuačnej sedačke v podvese vrtuľníka prevezení na Popradské pleso, odkiaľ už boli vo vrtuľníku transportovaní na heliport v Starom Smokovci.

**„Vystupujúca trojčlenná skupina nedisponovala v tomto teréne potrebným materiálom, ako sú prilby, úväzy či dokonca laná,“ **konštatujú záchranári na svojej internetovej stránke hzs.sk.

Poprad24 Foto: Peter Handzuš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM