Aktualizované Martin Sýkora Krimi

Smutný pondelok pod Tatrami: Vo Svite plamene a dva ľudské životy!

Nepríjemná tragédia sa stala začiatkom tohto týždňa. V mestskej časti Podskalka, patriaca mestu Svit, sa rozhoreli plamene. Polícia a hasiči evidujú dvoch mŕtvych.

Ilustračný obrázok k článku Smutný pondelok pod Tatrami: Vo Svite plamene a dva ľudské životy!
Zdroj: Policajný zbor SR

V mestskej časti Podskalka vo Svite horel dnes (29.5.) dopoludnia rodinný dom. Hasiči bojovali s plameňmi, aby zachránili čo sa dá. Neskôr sa ukázalo, že oheň si vyžiadal obete na ľudských životoch.

„Jednu osobu našli hasiči po uhasení požiaru mŕtvu, ďalšiu museli oživovať, aj tá však nakoniec zraneniam podľahla,“ uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

„Od hasičov sme prijali oznam o požiari rodinného domu vo Svite. Dom bol uzamknutý. Hasiči do neho vošli cez balkónové dvere na poschodí. Z domu vytiahli jednu ženu (81), ktorú následne oživovali. Bohužiaľ sa ju nepodarilo zachrániť. Žena mala spútané ruky za chrbtom a na hlave mala igelitový sáčok a tržnú ranu. Po uhasení požiaru bol v ďalšej izbe nájdený jej syn (58), ktorý bol mŕtvy. Existujú podozrenia, že na mieste došlo k vražde,“ konštatuje fb stránka Polície SR.

Ako informovala televízia Markíza, v dome našli mŕtveho 58-ročného muža. V horiacej izbe bola so zviazanými rukami na stoličke pripútaná jeho 81-ročná matka, na hlave mala sáčok. Muž ju mal udierať tupým predmetom, čím jej spôsobil dieru v lebke. Informáciu o dvoch mŕtvych potvrdil hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik. „Čo bolo príčinou ich smrti zatiaľ nie je známe. Na miesto bol vyslaný krajský vyšetrovateľ s výjazdom, ktorý dokumentuje miesto činu a zisťujú ďalšie okolnosti tohto prípadu,“ ozrejmil.

Požiar bol nahlásený o 10:37 hod., na mieste zasahovalo 11 hasičov. Príčiny vzniku požiaru a okolnosti úmrtia dvoch ľudí vyšetruje polícia.

Požiar a vraždy vo Svite
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM