Peter Handzuš Krimi

Sneh na cestách v okolí Tatier a na Spiši spôsobil značné problémy

V noci nadnes napadlo na Spiši a v oblasti Vysokých Tatier viac ako 30 centimetrov nového snehu, čo cestárom spôsobilo značné problémy. Podľa dispečera Správy a údržby ciest (SaÚC) Poprad Milana Bachana sú všetky cesty v okrese Poprad momentálne zjaz

„Na cestách prvej triedy je vrstva utlačeného snehu do troch centimetrov, v oblasti Vysokých Tatier až do 15 centimetrov,“ priblížil situáciu Bachan. Podľa neho by mali vodiči na horskom priechode Vernár použiť snehové reťaze. V celom okrese treba zvýšiť opatrnosť a jazdu prispôsobiť stavu vozovky. Všetky mechanizmy sú momentálne v teréne.
Podobná situácia je aj v okrese Spišská Nová Ves, dispečer SaÚC Spišská Nová Ves Jozef Gánovský informoval, že na všetkých cestách je vrstva utlačeného snehu od päť do desať centimetrov. Predpokladá, že situácia by sa v dopoludňajších hodinách mohla stabilizovať. „Zatiaľ je všetko prejazdné, ale s obmedzeniami, v teréne máme všetky mechanizmy, uvidíme podľa počasia, ale poobede by to už mohlo byť lepšie,“ povedal Gánovský.
Všetky cesty sú prejazdné aj v okrese Stará Ľubovňa, na cestách prvej triedy je kašovitá vrstva snehu. Cesty druhej a tretej triedy sú pokryté utlačeným snehom do päť až sedem centimetrov. Aj tu je však potrebné zvýšiť opatrnosť.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM