Peter Handzuš Správy

Sneh už začína robiť problémy aj v okolí Popradu. V akcii sú všetky sypače

Polícia upozorňuje vodičov, aby jazdili opatrne. Na cestách pribudla nová vrstva snehu a zrážky na viacerých miestach znižujú viditeľnosť.

Ilustračný obrázok k článku Sneh už začína robiť problémy aj v okolí Popradu. V akcii sú všetky sypače

Nepriaznivé počasie zamestnáva pracovníkov Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja. Vedúci prevádzky Miroslav Milý uviedol, že ich vozidlá v noci preventívne prechádzali cez najkomplikovanejšie úseky, aby zabezpečili zjazdnosť ciest.

„Približne o 9. hodine začalo husto snežiť a všetky vozidlá boli vyslané do terénu, momentálne je na okruhoch nasadených vyše 60 strojov. Najviac snehu pribudlo na komunikáciách v okresoch Svidník, Medzilaborce, Humenné, Stará Ľubovňa a Bardejov,“ uviedol Milý.

Problematické sú kopce

Zdôraznil, že sneženie komplikuje situáciu najmä v horských oblastiach, kde sú komunikácie s vyšším stúpaním. Podobne tomu bolo okolo poludnia aj v stúpaní na Petič na hranici okresov Prešov a Vranov nad Topľou, kde sa skrížil kamión a dopravu tam musia regulovať policajti.

„Náročnejšia údržba je na viacerých úsekoch napríklad pri Starej Ľubovni či v Bardejove, ale aj na iných miestach, kde nie je dovolené používať chemický posyp,“ vysvetlil Milý. Cestári žiadajú vodičov, aby boli ohľaduplní a ak je to možné, uprednostnili v jazde vozidlá údržby.

V permanencii sú aj hasiči

Nepriaznivé počasie, husté sneženie, zlá viditeľnosť, ale aj nepozornosť vodičov, to všetko sa za posledných päť hodín podpísalo pod viacero dopravných nehôd, pri ktorých museli zasahovať hasiči.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Milan Podolinský informoval, že po 8. h sa stali dve dopravné nehody pod Tatrami. V Poprade za Matejovcami zišlo osobné auto z cesty a skončilo v priekope a podobný scenár mala aj nehoda pri Lučivnej. Zranenia hasiči hlásené nemali.

Bez zranení sa okolo 10. h skončila aj dopravná nehoda pri Humennom, kde auto skončilo v priekope. Na poludnie však hasiči zasahovali na ceste medzi Humenným a Hažínom, auto tam zišlo z cesty do potoka a podľa predbežných informácií sa zranili dve osoby. Ďalšie dve zranené osoby evidovali hasiči pri dopravnej nehode okolo 11. h na Pustom Poli v okrese Stará Ľubovňa.

HaZZ zasahoval aj v Gregorovciach, okres Prešov, kde okolo obeda došlo ku kolízii dvoch osobných áut, a pri obci Malá Domaša, okres Vranov nad Topľou, kde skončilo auto v priekope. Údaje o zranených zatiaľ spresnené nemali.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM