Peter Handzuš Rôzne

So zjazdnosťou ciest majú aktuálne problémy osobné aj nákladné vozidlá

Zasnežené a zľadovatené cesty v oblasti Vysokých Tatier komplikujú v týchto hodinách dopravu tak osobným, ako aj nákladným motorovým vozidlám. Hasiči tu vykonali od rána už viacero zásahov.

Problémy so zjazdnosťou ciest pre ich zľadovatelosť evidujú hasiči napríklad pri Tatranskej Polianke, Gerlachove, Batizovciach, Vyšných Hágoch, Štôle či Mengusovciach.

Doprava na mnohých trasách je podľa slov Pavla Legáta z operačného strediska Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade riadená políciou. S ošetrovaním jednotlivých úsekov má problém aj ťažká technika cestárov.

„Medzi Batizovcami a Gerlachovom sú uviaznuté tri posypovacie vozy a jeden autobus, na ktorých vytiahnutí sa momentálne pracuje,“ podotkol Legát.

Ako ďalej uviedol, okrem ľadu spôsobujú problém vodičom aj záveje na cestách. „Medzi Kvetnicou a Popradom bol silný vietor. V tomto úseku sme od rána pomohli už trom uviaznutým motorovým vozidlám,“ priblížil s tým, že podobné problémy motoristov riešili hasiči aj pri Tatranskej Polianke. Pri Novej Lesnej išli pred niekoľkými hodinami na pomoc autobusu, ktorý križoval cestu.

„Klasické dopravné nehody, kedy došlo k zrážke áut, zatiaľ neevidujeme. Nemáme poznatok ani o tom, že by niekto z účastníkov cestnej premávky utrpel nejaké zranenia,“ uzavrel Legát.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM