Martin Sýkora Krimi

Šok popradskej obyvateľky: Do otvorov v stromoch jej nalial chemickú látku

V Poprade - Veľkej určite nebude kľudne spávať 71-ročná obyvateľka. V noci jej niekto systematicky na vlastnej záhrade ničí stromy - páchateľ si dal záležať.

Ilustračný obrázok k článku Šok popradskej obyvateľky: Do otvorov v stromoch jej nalial chemickú látku
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Niet nad kľudný spánok. Pravdepodobne oň prišla obyvateľka popradskej mestskej časti Veľká, keď zistila, že niekto jej sofistikovane ničí stromy na vlastnej záhrade. 71-ročná pani Viera osobne oznámila na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Poprade, že neznámy páchateľ poškodil stromy vo dvore jej rodinného domu, na Ul. Širokej v Poprade – Veľkej.

Do stromov napustil chemikálie

„Toto katastrálne územie sa nachádza v prvom stupni ochrany. Páchateľ vyvŕtal niekoľko otvorov do stromov (12 metrov vysoká borovica čierna a 16 metrov vysoký smrek strieborný). Do otvorov napustil doposiaľ nezistenú chemickú látku, čím poškodil prírodný biotop so spoločenskou hodnotou vyššou ako 2 660 eur,“ informovala Jana Migaľová z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove.

PREČÍTAJTE SI AJ: Štrbian cieľavedome ničil miestne stromy: Drevo vyschlo, trest až 3 roky

Za ničenie stromov 3 roky „natvrdo“

Podobné prípady sú pod Tatrami čoraz častejšie. Kto a prečo niečo také robí, vyšetruje polícia. „Páchateľ konal v rozpore s ustanovením zákona o ochrane prírody a krajiny. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Poprade na základe uvedeného začal trestné stíhanie vo veci prečinu porušovania ochrany stromov a krov,“ dodala Migaľová. Páchateľovi v prípade vypátrania a preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM