Peter Handzuš Hokej

Sparta Praha upratuje v kádri. Bez zmluvy zostal aj Adam Lapšanský

Vedenie českého hokejového klubu HC Sparta Praha už v budúcej sezóne nepočíta so službami slovenského útočníka Adama Lapšanského. Naopak, v kádri extraligistu zostáva jeho krajan a vicemajster sveta z Helsínk 2012 Marek Hovorka.

Ilustračný obrázok k článku Sparta Praha upratuje v kádri. Bez zmluvy zostal aj Adam Lapšanský
Zdroj: TASR

Pre Lapšanského sa v úvode ročníka nenašlo v zostave Sparty miesto a tak ho pražský klub poslal do druhej najvyššej súťaže, kde si obliekal dresy HC Litoměřice a HC Slovan Ústečtí Lvi.

Okrem 22-ročného rodáka zo Spišskej Novej Vsi vedenie Sparty už v sezóne 2013/2014 neráta ani s kapitánom Michalom Brošom, obrancami Janom Hanzlíkom, Angelom Krstevom, francúzskym útočníkom Sachom Treillem či brankárom Marekom Pincom.

„Všetkým by sme sa chceli poďakovať za to, čo pre Spartu odviedli,“ uviedol pre portál iDnes.cz športový manažér klubu Patrik Martinec.

Zmluvu s klubom naďalej majú obrancovia Petr Gřegořek, Karel Pilař, Vladimír Sičák, Radek Philipp, útočníci Marek Hovorka, Jaroslav Hlinka, Ivan Rachůnek, Dominik Pacovský, Daniel Přibyl, Zdeněk Bahenský, Miroslav Forman a Dominik Simon.

Kontrakty vypršali veteránom Petrovi Tenkrátovi a Petrovi Tonovi, s ktorými bude Sparta rokovať o predĺžení spolupráce.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM