Peter Handzuš Rôzne

Špeciálna rozlúčka maturantov: Jubilejná slovensko-nemecká

Obleky a šaty, smiech i slzy, kvety a maturitné tablá... Už dvadsiaty piaty raz sa pred odchodom na akademický týždeň lúčili študenti bilingválnej sekcie gymnázia Spojenej školy na Ulici Dominika Tatarku v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálna rozlúčka maturantov: Jubilejná slovensko-nemecká
Foto: SŠDT Poprad

V predposledný aprílový deň sa pred svojich učiteľov a mladších spolužiakov postavili žiaci 5. E a 5. F, ktorí päť rokov študovali bilingválne – slovensky i nemecky. Preto aj počas celej slávnosti zneli oba jazyky. Okrem oficiálnych príhovorov riaditeľa školy Dušana Nebusa a vedúceho nemeckej sekcie Bernharda Sabola – Wimmera, zaznelo aj poďakovanie budúcich maturantov ich učiteľom i pozdrav od mladších spolužiakov.

Na pódium sa postavili aj štyria premianti ročníka, ktorí počas celého päťročného štúdia nemali na vysvedčení inú známku ako jednotku! Takéto supervýsledky dosiahli Zuzana Kosková z 5. E a traja „efkári“: Dagmar Dražilová, Barbora Nitschová a Erik Kovalík. Ten navyše brilantne ovláda nemčinu a tak nie div, že bol úspešný reprezentant Slovenska na medzinárodnej olympiáde v tomto jazyku.

Po rozlúčke – ako inak – sa bilingválni piataci so spevom a tablami pobrali do ulíc Popradu. Teraz ich čakajú dni štúdia pred maturitou, ktorá im otvorí dvere na vysoké školy nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Špeciálna rozlúčka maturantov: Jubilejná slovensko-nemecká
35
Galéria
Foto: SŠDT Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM