Kultúra

Spiš Rock fest už klope na dvere: Sledujte, aký program ponúkne

Už o niekoľko dní sa uskutoční festival Spiš Rock fest. Sledujte podrobnosti a aj to, na čo všetko sa dá tešiť...

Ilustračný obrázok k článku Spiš Rock fest už klope na dvere: Sledujte, aký program ponúkne
Zdroj: TASR

Už o niekoľko dní si prídu na svoje milovníci rocku a poriadnej zábavy. Priamo v centre Spišskej Novej Vsi sa chystá domáci festival, ktorý sa koná v spolupráci a za podpory mesta Spišská Nová Ves a spišskonovoveského Mestského kultúrneho centra.

Spiš Rock fest v Spišskej Novej Vsi sa uskutoční v sobotu 14. septembra 2019 od 15.00 hod. na veľkom pódiu pred Redutou a vstup je ako každoročne zdarma.

Ako povedal organizátor poduajtia Martin Hlavatý, ide o hudobný festival, ktorý ma dlhoročnú tradíciu a nadväznosť na podujatie Spišský Rock, alebo kedysi aj Spišská rocková liga. Koná sa s rôznymi prestávkami či obmenami už od druhej polovice 70-tych rokov.

„Je to jediný open-air priestor pre kapely zo Spiša či okolia predstaviť sa na domácom festivalovom pódiu a v niektorých ročníkoch sa dokázalo napriek neľahkým podmienkam zabezpečiť a pozvať aj zahraničných hudobných hostí z Česka, Poľska či Maďarska," doplnil s tým, že aj tento rok sa podarilo vyskladať veľmi zaujímavý program a pozvanie prijali hlavne kapely a interpreti, ktorí budú na festival hrať po prvýkrát.

Festival odštartuje gitarový mág David Bradavek, pokračovať bude nová spišská formácia Freetimers zostavená skúsenými a známymi muzikantmi z domácej scény, po nich sa predstavia hostia z Prešova blues-rocková kapela Introverdikt.

„Gelnický okres budú zastupovať hard-rockeri z kapely Pasia, na scénu sa po niekoľkých rokoch vracia energická grunge-crossover formácia z Popradu kapela DVD Lucy, po nich sa predstaví domáca punková legenda Cliftons a na záver vystúpia hostia zo Žiliny, svieža beat-punk-rollová kapela Ja Ty a Rolo," priblížil organizátor festivalu.

  • 15:00 – 15:45 David Bradavek
  • 16:00 – 16:45 Freetimers
  • 17:00 – 17:45 Introverdikt
  • 18:00 – 18:45 Pasia
  • 19:00 – 19:45 DVD Lucy
  • 20:00 – 20:45 Cliftons
  • 21:00 – 22:00 Ja Ty a Rolo

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM