Martin Sýkora Rôzne

Spisovateľ v popradskej nemocnici: Mesiac knihy oslávili aj detskí pacienti

Nemocnica Poprad pripravila pri príležitosti mesiaca knihy príjemné prekvapenie pre svojich detských pacientov. Martin Daniš sa venoval chorým deťom celý deň.

Ilustračný obrázok k článku Spisovateľ v popradskej nemocnici: Mesiac knihy oslávili aj detskí pacienti
Zdroj: Nemocnica Poprad

Priamo na pediatrické oddelenie zavítal spisovateľ Martin Daniš. Pre deti si pripravil interaktívne predstavenie O chlapcovi, ktorý hľadal vôňu čokolády, v ktorom boli do príbehu okrem samotného herca a bábok vtiahnuté aj samotné deti.

„Predstavenie sa stretlo s veľkým úspechom. Po jeho skončení sa autor pustil s deťmi do živej debaty o ich obľúbených rozprávkových hrdinoch ako aj o písaní kníh pre deti,“ konštatovala hovorkyňa Nemocnice Poprad, a.s. Sylvia Galajda.

Spisovateľ ukázal deťom svet plný fantázie, ktorý sa dá objavovať práve pomocou kníh. Kniha je so psom najlepším priateľom človeka, dokáže vyčariť na tvári úsmev a dokonca aj liečiť.

„Každé dieťa je tu z nejakého dôvodu. Keďže svet kníh a ich príbehov je jednou z činností, ktorá človeka dokáže preniesť do čarovného sveta fantázie, verím, že deti aspoň na chvíľku zabudli na svoje trápenia a prišli na krajšie, iné myšlienky,“ povedal po stretnutí s deťmi Martin Daniš.

Marec je mesiacom knihy, ktorá je najlepším darčekom, sprievodcom, zdrojom informácií a bránou do iného – neraz lepšieho sveta.

Zdroj: Nemocnica Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM