Martin Sýkora Správy

Spišská Belá s modernou novinkou: Za vzdelaním bez bariér

Spišská Belá sa zaradí k mestám, ktoré umožňujú handicapovaným bezproblémový prístup do školy. Pôjdu na to tisíce eur.

Ilustračný obrázok k článku Spišská Belá s modernou novinkou: Za vzdelaním bez bariér
Zdroj: Dnes24.sk

Základná škola na Štefánikovej ulici v Spišskej Belej sa zaradí medzi školy, ktoré majú bezbariérový vstup do budovy. Projekt s týmto zameraním, ktorý podalo mesto Spišská Belá, uspel a Ministerstvo školy, vedy, výskumu a športu SR na tento účel vyčlenilo dotáciu 18.000 eur zo štátneho rozpočtu. Okrem toho sa v škole koncom roka začne aj so stavbou prístavby telocvične.

„Finančné prostriedky budú použité počas letných prázdnin na stavebnú úpravu schodiska pri vstupe do areálu školy, ktoré je v zlom technickom stave, a tiež na úpravu schodiska do zadnej budovy. Budú zriadené dva bezbariérové vstupy,“ uviedla PR manažérka mesta Spišská Belá Alexandra Olekšáková. Zároveň doplnila, že na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva 23. júna sa bude rozhodovať o financovaní prístavby k prednej budove školy. V rámci nej by bol zriadený nový vstup do školy, vrátane vstupnej haly s prechodom k zadnej budove a so zriadením novej zborovne pre učiteľov na poschodí.

Podľa Olekšákovej by sa tak uvoľnila jedna učebňa pre žiakov. Rekonštrukčné práce by mali prebiehať počas letných prázdnin. Okrem toho by sa koncom tohto roka malo začať s výstavbou prístavby telocvične. „Na tento účel získala škola dotáciu 60.000 eur z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu. V prístavbe vzniknú nové šatne a potrebné zázemie,“ doplnila.

Ilustračné foto:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM