Martin Sýkora Iné športy

Spišská Sobota bude žiť cyklokrosovými pretekmi i dopravnými obmedzeniami

Popradská mestská časť bude žiť cyklokrosom, ktorý sa pod Tatry vráti po niekoľkých rokoch. Pôjde o Svetový pohár UCI druhej kategórie a Slovenský pohár.

Ilustračný obrázok k článku Spišská Sobota bude žiť cyklokrosovými pretekmi i dopravnými obmedzeniami
Zdroj: TASR

V sobotu (30.9.) sa do popradskej mestskej časti Spišská Sobota opäť vráti cyklokros. Uskutoční sa tu 1.kolo Slovenského pohára v cyklokrose pre deti a mládež a zároveň Svetový pohár druhej kategórie UCI – ELIT, ženy a juniori. Dejiskom bude známa glajzovka a spišskosobotské námestie.

Prvý krát pod hlavičkou UCI

„Podujatie sa uskutoční prvý krát pod hlavičkou UCI (Svetovej cyklistickej únie) pod dozorom medzinárodného rozhodcu z Chorvátska, ktorého deklaruje UCI,“ uviedol traťový komisár a spoluorganizátor Jozef Nazarej, podľa ktorého sú tieto preteky omnoho zložitejšie po organizačnej a materiálno technickej stránke. „Účasť prisľúbila kompletná reprezentácia Poľska, majster Maďarska, majster Rakúska a širšia špička českých reprezentantov a kompletná celá slovenská elita,“ dodal Nazarej, ktorý odhaduje účasť do 200 pretekárov vo všetkých kategóriách.

Trojkilometrová trať a dopravné obmedzenia

Trať bude pozostávať z 80-tich percent z asfaltu a dlažby a 20-tich percent z nespevneného povrchu. Jeden okruh bude merať 3 kilometre.

„V čase konania pretekov bude od 8:00 do 15:30 hod. úplná uzávierka časti miestnych komunikácií – Sobotské námestie, Pod bránou, Továrenská, Boženy Nemcovej, Vagonárska, Jesenského, Velická, Slavkovská, Brokoffova, Matejovská, Nemocničná,“ informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM