Martin Sýkora Správy

Spišská Sobota sa možno dočká informačného centra: Pravdepodobne v opravených priestoroch Podtatranskej knižnice

Informačná kancelária v centre Popradu by mala dostať súrodenca. Radnica zvažuje o vybudovaní informačného centra v historickom centre Spišskej Soboty.

Ilustračný obrázok k článku Spišská Sobota sa možno dočká informačného centra: Pravdepodobne v opravených priestoroch Podtatranskej knižnice
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Nové informačné centrum v Poprade by malo vzniknúť v historickej mestskej časti mesta v Spišskej Sobote. Sídlo by podľa primátora mesta Poprad Jozefa Švagerka mohlo mať v zrekonštruovaných priestoroch pobočky Podtatranskej knižnice na Sobotskom námestí.

„Rokujeme s Podtatranskou knižnicou. Chceme, aby existovalo miesto, ktoré by turistom ponúklo informácie o možnostiach, kam sa možno vybrať, kde sa najesť a podobne. Chceme, aby mali ľudia z návštevy Spišskej Soboty zážitok,“ povedal Švagerko. V prípade, že sa informačné centrum v týchto priestoroch nebude nachádzať, tak ďalšiu alternatívu podľa popradského primátora predstavuje Brokoffov dom, ktorý je pamiatkou na slávneho spišského remeselníka.

Informačné centrum v Poprade funguje na železničnej stanici a informácie poskytuje aj mestská informačná kancelária v centre mesta. Samospráva preto zvažuje, aby takúto službu zriadili aj v historickej mestskej časti. „Spišská Sobota je náš klenot, pripomíname si 500 rokov od inštalovania oltára v miestnom Kostole svätého Juraja z dielne Majstra Pavla z Levoče a túto mestskú časť navštívila v minulosti aj anglická kráľovná. Ponúka krásne veci, bola by škoda, aby to ľudia nevideli,“ uviedol primátor, ktorý by chcel mestskú časť oživiť. Podľa jeho slov by sa v nej mali konať podujatia spojené s históriou a trhmi, ktorými bola Spišská Sobota v minulosti známa.

Švagerko poznamenal, že Spišská Sobota je reprezentatívnym miestom a rád by tu prijímal aj vzácne návštevy. „Bol som si pozrieť Brokoffov dom, je to krásna historická budova. Navrhnem poslancom, aby sme sa zaoberali myšlienkou historickej radnice, kde by sme dokázali organizovať slávnostné zasadnutia a kde by som prijímal významné zahraničné návštevy,“ dodal popradský primátor.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM