Peter Handzuš Futbal Futbal

Spišské derby v NTC: Zápas medzi Popradom a Novou Vsou okorenilo päť gólov

Popradskí futbalisti sa predstavili pred domácim publikom v spišskom derby proti FK Spišská Nová Ves.

Ilustračný obrázok k článku Spišské derby v NTC: Zápas medzi Popradom a Novou Vsou okorenilo päť gólov
Foto: Peter Handzuš

Po nevydarenom štarte do jarnej časti DOXXBet ligy Popradčania dohrávajú sezónu v skupine o zotrvanie v lige, do ktorej sa prepadli po odstúpení Dolného Kubína zo súťaže.

Po minulotýždňovej výhre v Haniske sa domáci chceli ukázať aj v derby proti Spišskej Novej Vsi. Úvod zápasu patril zastreľovaniu sa a na obidvoch stranách hráči pečiatkovali konštrukcie brán.

V 29. minúte Popradčania neubránili hosťujúceho Kováča, ktorý dobre mierenou strelou nedal brankárovi Malecovi šancu. O vyrovnanie sa postaral po skrumáži pred bránou hostí Róbert Ujčík v 41. minúte. Do šatní šli ale spokojnejší Spišiaci, ktorí vyhrávali po faule Jozefa Troppa v šestnástke a následnej penalte, ktorú v 45. minúte premenil Lukáš Kováč.

Desať Popradčanov nechalo v druhom polčase na ihrisku srdce a nevídaným nasadením a dôrazom sa im podrilo v 51. minúte skórovať. Gól bol pripísaný Zápotokovi, no na videu vidno, že loptu ponad brankára tečoval hosťujúci Tomáš Baranyi.

Remíza bola pre Popradčanov málo a tak sa aj naďalej tlačili do útoku. Kým hostia ponúknuté šance nepremenili, Róbert Ujčík v 78. minúte zúžitkoval na svoj druhý gól v zápase dobrú prihrávku od Jána Zápotoku.

„Zápas sme stratili svojimi chybami a dlho mi bude trvať, kým túto prehru strávim. Odohrali sme dobrý prvý polčas, po ktorom sme zaslúžene viedli. V druhom polčase namiesto toho, aby sme súpera zaklincovali, tak sme inkasovali,“ zhodnotil zápas tréner hostí Branislav Ondáš.

„Prvý polčas viedol súper zaslúžene. Chcem vyzdvihnúť to, že mužstvo sa v druhom polčase nevzdalo za nepriaznivého stavu ani v početnej nevýhode, po prestriedaní sme z minima využili maximum a tie šance, ktoré sme mali, sme premenili. V závere to bolo o morálnych silách. Bolo vidno, že hráči to chcú ubojovať,“ povedal o výkone svojich zverencov tréner FK Poprad Pavol Mlynár.

FK Poprad – FK Spišská Nová Ves 3:2 (1:2)
Góly: 41. a 78. Ujčík, 51. Zápotoka – 29. a 45. (PK) Kováč
ŽK: Palutka, Streňo – Baranyi, Sedláček, Zekucia
ČK: Tropp

Spišské derby v NTC: Zápas medzi Popradom a Novou Vsou okorenilo päť gólov
35
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Spišské derby v NTC: Zápas medzi Popradom a Novou Vsou okorenilo päť gólov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM