JAB Rôzne

Spišský hrad je v plnej prevádzke a chystá sa predstavenie novinky: Tešte sa na technologickú vychytávku!

Dominanta Spiša - Spišský hrad - je po zimnej prestávke opäť v plnej prevádzke. Vlani navštívilo hrad viac ako 150 000 návštevníkov. Tento rok sa chystá aj predstavenie novej technologickej vychytávky.

Ilustračný obrázok k článku Spišský hrad je v plnej prevádzke a chystá sa predstavenie novinky: Tešte sa na technologickú vychytávku!
Zdroj: TASR

Spišský hrad je od začiatku apríla v plnej prevádzke. Návštevníci si môžu pozrieť hradnú kuchyňu, vystúpiť na vežu a prejsť prehliadkovými trasami na dolnom nádvorí. Hrad je po viac ako štyroch mesiacoch opäť otvorený. V priebehu apríla bude sprístupnený od 9.00 h do 17.00 h s posledným vstupom o 16.00 h.

„Slávnostné otvorenie letnej turistickej sezóny sa uskutoční v nedeľu 8. mája. Súčasťou programu bude svätá omša v kaplnke sv. Alžbety, prezentácia novej publikácie o Spišskom hrade, ale aj vystúpenie šermiarov, dobová hudba, ukážky v hradnej mučiarni, orientálne tance či ochutnávky v hradnej kuchyni,“ informovala Dáša Uharčeková Pavúková zo Slovenského národného múzea (SNM)- Spišské múzeum v Levoči.

Počas otvorenia sezóny sa predstaví novinka v podobe možnosti prehliadky hradu cez mobilnú aplikáciu v piatich svetových jazykoch. Jedným z väčších podujatí bude Noc múzeí v sobotu 21. mája. „V júni je pripravené Hradobranie. Určené je predovšetkým pre základné školy. Deti sa môžu zahrať na rytierov a hradné dámy. Počas letných mesiacov bude pokračovať kultúrny festival Leto na hrade, ktorého súčasťou sú divadelné piatky, nočné sobotné prehliadky a detské nedele," vymenovala Uharčeková Pavúková.

Po troch rokoch sa na Spišský hrad v auguste vráti medzinárodný festival súhradnice a počas tohto mesiaca je naplánovaná aj Škola princezien.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM