Martin Sýkora Kultúra

Spišský hrad ožije novým festivalom: Boj proti odlišnostiam a extrémizmu

Pod Spišským hradom sa v sobotu (12.8.) uskutoční prvý ročník kultúrneho festivalu Európa pod hradom (Europe under the castle). Na mieste sa bude miešať kultúra.

Ilustračný obrázok k článku Spišský hrad ožije novým festivalom: Boj proti odlišnostiam a extrémizmu
Zdroj: TASR

Program sa začína o 11:00 hod. v Spišskom Podhradí na Mariánskom námestí. „S myšlienkou zorganizovať festival prišli zahraniční dobrovoľníci Európskej dobrovoľníckej služby, ktorí momentálne pomáhajú v komunitných centrách neziskovej organizácie Človek v ohrození. Na festivale chcú ľuďom priblížiť niečo zo svojej kultúry a prispieť tak k boju proti narastajúcemu strachu z odlišností a extrémizmu,“ uviedla mediálna koordinátorka neziskovej organizácie Človek v ohrození Jana Fedáková.

V Spišskom Podhradí sa predstaví 28 dobrovoľníkov z viacerých európskych miest, aby ľuďom priblížili svoju kultúru, jedlo a zvyky a priniesli na Spiš trochu Európy.

Súčasťou festivalu bude aj remeselný trh, ktorý sa uskutoční od 12:00 do 15:30 hod. Návštevníkov počas dňa čakajú projekcie i divadelné hry, otvorenie výstavy v Parku kultúry sa uskutoční o 16:00 hod. Hry pre deti a adolescentov sú naplánované počas celého dňa, k dispozícii bude aj Európsky stan. Podvečerný program bude patriť skupinám, ako je napríklad Pirečko, českému gitaristovi Martinovi BinderoviTublatanke revival. Vyvrcholením festivalu bude medzinárodná party s DJ so začiatkom o 22:00 hod.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM