Monika Gécziová Šport

Športová sobota v Popradskom okrese: Súťažiť sa bude na bežkách i v obrovskom slalome

Či už ste vy a vaše deti milovníkmi bežeckého alebo zjazdového lyžovania, ak ešte nemáme program na víkend, v okrese Poprad sa budú konať hneď dve zaujímavé športové podujatia...

Ilustračný obrázok k článku Športová sobota v Popradskom okrese: Súťažiť sa bude na bežkách i v obrovskom slalome
Zdroj: Športový klub Štrba

Pre dospelých i deti s vášňou k bežkám je v areáli bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese v sobotu 23. februára pripravený prvý ročník verejných pretekov s názvom Renault Rezká Bežka. Tešiť sa môžete na bohatý a zaujímavý celodenný športový program.

„Dospelí budú pretekať voľnou technikou s hromadným štartom na vzdialenosť 2,5 kilometra, 5 kilometrov alebo v štafetách na 2 × 2,5 kilometra. Pre deti je pripravený 700 a 1 400 metrový okruh a celodenné športové aktivity,“ lákajú na podujatie jeho organizátori s tým, že podvečerným vyvrcholením podujatia bude o 16:00 v žiare reflektorov šprintérska vyraďovačka na jednokilometrovom okruhu. Pretekári sa môžu tešiť na bohaté občerstvenie v cieli a víťazi aj na jedinečnú medailu.

Ak ste skôr fanúšikmi zjazdového lyžovania a vaše deti rady súťažia, zájsť s nimi môžete do Skiparku Zaglinka v Liptovskej Tepličke, kde sa takisto v sobotu 23. februára uskutočnia lyžiarske preteky v obrovskom slalome.

Prezentácia bude prebiehať od 9:00 hodiny, samotné preteky začnú o 10:30. Súťažiť sa bude v štyroch kategóriách, a to starší žiaci a staršie žiačky a mladší žiaci a mladšie žiačky, pričom všetky kategórie čakajú dve kolá na rovnakej trati. Štartovné je sedem eur, v ktorom je zahrnutý lístok na vlek i trojeurová záloha na lístok. Odmenení budú prví traja pretekári v každej kategórii.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM