Monika Vengrínová Rôzne

Správa komunikácii v Poprade: Namiesto odpratávania snehu osádzajú nové značky!

Mestské časti Stráže a Spišská Sobota sa dočkali nových dopravných značiek. Tie majú zvýšiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Na ich dopĺňanie boli nasadení pracovníci Správy mestských komunikácií, ktorí by inak v tomto období odpratávali sneh.

Ilustračný obrázok k článku Správa komunikácii v Poprade: Namiesto odpratávania snehu osádzajú nové značky!
Zdroj: Dnes24.sk

Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade využila priaznivé počasie a namiesto odpratávania snehu boli jej pracovníci nasadení na dopĺňanie trvalého dopravného značenia. V mestských častiach Stráže a Spišská Sobota tak pribudlo 64 nových stĺpikov a na nich spolu 88 dopravných značiek, ktoré SMK stáli necelých 4100 eur. Žiadosť o ich doplnenie bola radnici adresovaná aj prostredníctvom aplikácie CITYMONITOR.

„Pracujeme podľa projektovej dokumentácie trvalého dopravného značenia. Účelom inštalácie dopravných značiek je sprehľadnenie križovatiek a zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ uviedol riaditeľ SMK Peter Fabian.

Nové dopravné značky označujúce predovšetkým hlavnú cestu a prednosť v jazde podľa Fabiana pribudli na miestach, v ktorých domáci jazdili už podľa zvyku, no pre vodičov neznalých miestnych pomerov mohli vzniknúť neraz aj kolízne situácie.

Ďalšie dopravné značky sa priebežne dopĺňajú v mestskej časti Veľká. Okrem aktuálnej inštalácie nových dopravných značiek sa oprave dopravného značenia venuje SMK priebežne počas celého roka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM