Marcel Mojžiš Rôzne

Správa mestských komunikácií predstavila zaujímavú novinku: Popradčania, toto môžete už vidieť online!

Správa mestských komunikácií Poprad predstavila ďalšiu zaujímavú novinku týkajúcu sa zimnej údržby. Popradčania, aha, čo po novom môžete už vidieť online!

Ilustračný obrázok k článku Správa mestských komunikácií predstavila zaujímavú novinku: Popradčania, toto môžete už vidieť online!
Zdroj: Dnes24.sk

Správa mestských komunikácií (SMK) Poprad predstavila ďalšiu novinku zimnej údržby v prebiehajúcej sezóne. V týchto dňoch si už všetci môžu pozrieť aktuálnu polohu jednotlivých vozidiel aj online.

Po zavedení GPS monitoringu jednotlivých mechanizmov, ktorý zabezpečuje efektívnejší a adresnejší výkon zimnej údržby, je ďalším krokom sprístupnenie aktuálnej polohy jednotlivých vozidiel online pre verejnosť. „Sprístupnili sme zimnú údržbu tak, aby ju Popradčania mali doslova ako na dlani. Ktokoľvek a kedykoľvek môže rýchlo a jednoducho získať aktuálny prehľad v akom nasadení a na ktorých miestach sa vozidlá zimnej údržby pohybujú,“ uviedol riaditeľ SMK Peter Fabian.

Novinka je prístupná na webových stránkach SMK www.smkpp.sk od začiatku februára. "Okrem tohto prehľadu, bude v pravidelných mesačných intervaloch dopĺňaná tabuľka s výkonmi mechanizmov počas zimnej údržby, spolu so spotrebou posypového materiálu,“ doplnil riaditeľ Fabian.

Okrem prehľadu o pohybe mechanizmov získala SMK aj presnejšie informácie o realizovanej údržbe a jej rozsahu. Mesto Poprad sa zaradilo medzi prvé mestá na Slovensku, ktoré zimnú údržbu vďaka použitým technológiám nastavili transparentnejšie a prehľadnejšie pre verejnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM