Martin Sýkora Správy

Správa TANAP-u zverejnila zoznam miest na šport: Chýba návštevný poriadok

Správa Tatranského národného parku (TANAP) zverejnila pre návštevníkov Vysokých Tatier zoznam miest, v ktorých je možné vykonávať vybrané druhy športových aktivít

Ilustračný obrázok k článku Správa TANAP-u zverejnila zoznam miest na šport: Chýba návštevný poriadok

Pôvodný návštevný poriadok z roku 2003 je neplatný. Zoznam vyhradených miest bude platiť až dovtedy, kým nebude vydaný nový návštevný poriadok.

„Úlohou tohto zoznamu je do doby vyhlásenia nového Návštevného poriadku TANAP legalizovať vybrané druhy športových aktivít na území národného parku,“ uviedol riaditeľ Správy TANAP-u Pavol Majko.

Zoznam sa dotýka športov, ako je horolezectvo, skialpinizmus, zjazdové lyžovanie, skalolezectvo, snoubording, bežecké lyžovanie, ale napríklad aj lietanie na padákoch. Návštevník v nich nájde miesta, kde daný šport môže praktizovať, respektíve, v akom čase je povolený, ale i zoznam lokalít, kde to je naopak zakázané.

Nový zoznam miest vyhradených pre športovú činnosť v tatranskom prostredí nájdu návštevníci na internetovej stránke www.spravatanap.sk, ale aj na internetových stránkach Okresného úradu Prešov a Okresného úradu Žilina.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM