Martin Sýkora Rôzne

Správa Tatranského národného parku sa sťahuje: Z Tatranskej Štrby do Svitu

Správa Tatranského národného parku (TANAP), ktorá sídlila od roku 2000 v prenajatých priestoroch v Tatranskej Štrbe, mení v týchto dňoch svoje pôsobisko.

Ilustračný obrázok k článku Správa Tatranského národného parku sa sťahuje: Z Tatranskej Štrby do Svitu
Zdroj: Dnes24.sk

Po novom Správu TANAP-u ľudia nájdu vo Svite v zrekonštruovanej budove bývalého Daňového úradu na ulici Kpt. Nálepku.

„Súčasná Správa TANAP-u bola zriadená Ministerstvom životného prostredia SR v marci 1996 na základe zákona č. 287 z roku 1994 o ochrane prírody a krajiny,“ priblížil riaditeľ Správy TANAP-u Pavol Majko.

Voľnú budovu bývalého Daňového úradu získali ochranári do vlastníctva ako nadbytočný majetok Finančnej správy SR. Pred samotným sťahovaním bolo potrebné opraviť najmä havarijný stav kúrenia. Druhé pracovisko sa nachádza aj v Liptovskom Mikuláši.

Do pôsobnosti Správy TANAP-u patrí rozhodovanie o výrube drevín, o územnom plánovaní a stavebnej činnosti, prípadne určení podmienok pri organizovaní športových podujatí.

Posudzujú aj činnosti z hľadiska záujmov ochrany prírody a krajiny. Územie TANAP-u sa rozprestiera na ploche Žilinského a Prešovského kraja v okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Kežmarok. Zaberá rozlohu viac ako 73.000 hektárov s ochranným pásmom vyše 30.700 hektárov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM