Martin Sýkora Správy

Spúšťajú petíciu za odstúpenie primátora a uskutočnenie doplňujúcich volieb!

Primátor Popradu šoféroval 16. augusta popoludní vozidlo pod vplyvom alkoholu, policajti mu namerali viac ako jedno promile. To spustilo lavínu udalostí, ktorá vrcholí petíciou.

Ilustračný obrázok k článku Spúšťajú petíciu za odstúpenie primátora a uskutočnenie doplňujúcich volieb!
Zdroj: Dnes24.sk

V Poprade spúšťajú dnes petičnú akciu za odstúpenie primátora Jozefa Š. a uskutočnenie doplňujúcich volieb na tento post.

„Primátor Popradu neodpovedal na výzvu po tom, čo nedodržal svoj verejný prísľub, že je pripravený odstúpiť pre vedenie motorového vozidla pod vplyvom alkoholu,“ informoval člen petičného výboru strany Nezávislosť a jednota (NAJ) František Bednár.

Začiatok petičnej akcie organizátori naplánovali na piatok (8.9.) so začiatkom o 13:00 hod. na Námestí sv. Egídia, podpisy sa budú zbierať v blízkosti obchodného centra.

Jozef Š. ešte 23. augusta v písomnom vyhlásení uviedol, že je pripravený odstúpiť z funkcie primátora a niesť všetky následky. Počas ostatného zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Poprade (30.8.) však oznámil, že z funkcie primátora zatiaľ neodstúpi. Vzdanie sa funkcie primátora od neho požadovali aj nezávislí mestskí poslanci. „Mesto nenechám. Vynaložiť finančné prostriedky na predčasné voľby v tomto období, toto nedovolím. Zvažoval som všetky, či už morálne a ľudské možnosti, no toto nie je cesta, bol by som zbabelec, utiekol by som z boja,“ reagoval vtedy Jozef Š.. Zároveň doplnil, že útek podľa neho nie je riešením.

Primátor Popradu šoféroval 16. augusta popoludní vozidlo pod vplyvom alkoholu, policajti mu namerali viac ako jedno promile. Obvinený je z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, stíhaný je na slobode, pričom v prípade dokázania viny mu hrozí ročné väzenie. Primátor môže okrem tohto postu prísť aj o členstvo v Kresťanskode­mokratickom hnu­tí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM