Monika Vengrínová Krimi

Stačilo 10 minút a prišli o všetko: Z príbytku mladej rodiny po ničivom požiari ostala len kôpka popola

Len približne desať minút stačilo na to, aby mladá rodina prišla o všetko, čo mala. Kým neboli doma, zhorel im celý príbytok. Po príchode hasičov už požiar doháral, ohrozené však boli aj vedľajšie stavby.

Ilustračný obrázok k článku Stačilo 10 minút a prišli o všetko: Z príbytku mladej rodiny po ničivom požiari ostala len kôpka popola
Zdroj: TASR

Popradskí hasiči museli zasahovať v obci Batizovce, po tom, čo v rómskej osade vypukol požiar. V pondelok v popoludňajších hodinách, približne o 15.00 hodine boli privolaní k požiaru príbytku mladej rodiny.

„Po našom príchode bol už požiar v záverečnej fáze, čiže chatrč už dohárala plameňom úplne celá. Prepadával sa strop, plechy, atď., to znamená, že boli ohrozené aj vedľajšie príbytky. Všetky samozrejme postavené načierno na lúke. My sme sa preto predovšetkým zamerali na to, aby nezhoreli tie ostatné,“ vysvetlil Ján Šuba z Hasičského a záchranného zboru v Poprade.

Príbytok bol, podľa slov hasiča, postavený z kusov drevených hranolov obitých kusmi drevotriesky, plechov a iného materiálu, po dohasení požiaru tak zo skromného domčeka ostala len kôpka popola. „Zhorel asi za desať minút, viac určite nie,“ objasnil Šuba.

Ako ďalej uviedol, príčinou požiaru bola pravdepodobne neodborne, zrejme i načierno natiahnutá elektrika, nakoľko sa v príbytku nachádzala i chladnička a televízor. „Nikto nebol doma, ale televízor bol zapnutý. Čiže ja si myslím, že tam vznikol nejaký skrat. To totiž boli len ponaťahované drôty od chatrče ku chatrči,“ dodal Šuba.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM