Martin Sýkora Správy

Sťahovanie oddelenia popradského úradu práce: Nájdete ho v centre mesta

Oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately sa presťahovalo. Zo strany vedenia úradu práce išlo o ústretový krok v prospech klientov.

Ilustračný obrázok k článku Sťahovanie oddelenia popradského úradu práce: Nájdete ho v centre mesta
Foto: Martin Sýkora

Sťahovanie oddelenia k súdu

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Poprade (ÚPSVAR), oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately (SPODaSK) od 15. mája sídli v budove hlavnej pošty na Mnoheľovej ulici, oproti Okresnému súdu. Táto pozitívna zmena nastala z dôvodu nedostatočných priestorov v hlavnej budove ÚSPVAR na Hraničnej.

„Oddelenie SPODaSK sa už niekoľko rokov borilo s problémami v nevyhovujúcich priestoroch. Klientela oddelenia je veľmi rôznorodá. Prichádzajú k nám rodiny, jednotlivci, ktoré sa ocitli často vo veľmi zlej a pre nich neriešiteľnej situácii. Potrebujú vyrozprávať svoj životný príbeh, otvoriť sa, nájsť pomoc, podporu, čo si vyžaduje trpezlivosť, čas, priestor a v neposlednom rade ochranu ich súkromia,“ uviedla riaditeľka popradského ÚPSVARu Veronika Brijová.

Sťahovanie sociálnej kurately k súdu 05/2017
17
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Komfort a útulnejšie priestory

Do oddelení pribudli odborné tímy pre výchovné opatrenia, ako aj pre náhradnú rodinnú starostlivosť. Ich úlohou je realizovať výchovné a sociálne programy, podporu náhradným rodinám.

„Našim primárnym klientom je dieťa a jeho najlepší záujem, jeho ochrana. Ak ho máme chrániť, musia byť k tomu vytvorené podmienky. Ďakujeme predošlému i súčasnému vedeniu, ktoré naštartovalo proces realizácie a dotiahlo to k relokácii nášho oddelenia,“ povedala riaditeľka SPODaSK Ľubica Pospíšilová.

Podľa riaditeľky úradu sťahovanie oddelenia pomôže nielen ušetriť pracovný čas. Oddelenie je bližšie k súdu a priestory poskytujú klientom oveľa väčší komfort. Ide o vytvorenie príjemného, pozitívneho prostredia, lepší prístup k deťom, zútulnenie priestorov a v blízkej budúcnosti aj o vytvorenie detského kútika.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM