Martin Sýkora Správy

Šťastie v nešťastí: Skialpinista (44) padal 500 metrov, pomoc si privolal sám!

V pondelok (5.3.) si slovenský skialpinista vo Vysokých Tatrách vybral asi svoju najväčšiu dávku šťasteny. Po vyše 500-metrovom páde potreboval pomoc záchranárov.

Ilustračný obrázok k článku Šťastie v nešťastí: Skialpinista (44) padal 500 metrov, pomoc si privolal sám!
3
Galéria
Foto: Ján Kořínek / Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

V pondelok (5.3.) v dopoludňajších hodinách požiadal Horskú záchrannú službu (HZS) o pomoc skialpinista slovenskej národnosti, ktorý si po páde dlhom približne 500 metrov spôsobil vážne poranenia hlavy, nohy aj ruky. O súčinnosť bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu, ktorá z heliportu v Starom Smokovci vzala na palubu horského záchranára a spoločne leteli do doliny.

„Zranený 44-ročný muž bol lokalizovaný pod Jazernou stenou. Záchranár HZS spoločne s lekárom VZZS, ktorí boli vysadení na mieste udalosti, poskytli zranenému neodkladné ošetrenie a prvú pomoc,“ informovala HZS na svojej stránke.

Následne bol skialpinista posádkou leteckých záchranárov transportovaný do nemocnice v Poprade a záchranár HZS sa vrátil na základňu pozemne. „Dodatočne sa zistilo, že muž odišiel z chaty v ranných hodinách a jeho zraneniam predchádzal pád po pošmyknutí sa. Nehodu nikto nevidel. Šťastím bolo, že napriek poraneniam si muž dokázal privolať pomoc sám,“ uviedla HZS.

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM