Monika Vengrínová Rôzne

Šťastné video nakrútili už aj v Poprade: Tieto zábery jednoducho musíte vidieť!

Do celosvetovej mánie hudobných videoklipov inšpirovaných klipom Happy od Pharrella Williamsa sa zapojil aj Poprad. Kultúrne pamiatky, štadión, aquapark, najznámejšie miesta v našom meste, tu všade to ožilo šťastnými tancujúcimi ľuďmi každého veku.

Ilustračný obrázok k článku Šťastné video nakrútili už aj v Poprade: Tieto zábery jednoducho musíte vidieť!
Zdroj: Dnes24.sk

Režisérkou popradského „Happy“ videoklipu je učiteľka, ktorú na tento nový fenomén upozornil jej známy. S natáčaním začali už v januári, na to, aby ho vypustili do sveta však čakali až do prvého apríla. „Von to bolo dané účelovo práve v tento veselý deň. Sme trošku sklamaní, že nie sme prví, lebo klip sme začali riešiť už dávno cez sociálnu sieť, kde sme hľadali ľudí, ktorí by mali chuť sa do projektu zapojiť,“ hovorí režisérka Ingrid Lindemanová.

Klip sa točil na rôznych miestach v Poprade, od námestia, hokejového štadióna, cez galériu, či múzeum, až po aquapark. Kameru a strih si zobral na starosti len šestnásťročný študent Martin Mečár. Ďalší, ktorí sa na klipe podieľali autorsky boli Radoslav Kečka, Tomáš Potocký a Milan Antaš.

„Chceli sme ukázať, čo všetko v Poprade máme a poukázať na to, aký je krásny a fajn. Máme tu kultúru, šport, historické pamiatky, každý si tu nájde to svoje. Do klipu sme vybrali tie najznámejšie z nich a zapojili ľudí od študentov, cez strednú generáciu až po seniorov. Všetci to robili veľmi radi, v pohode a s úsmevom,“ uviedla režisérka klipu.

Niektorí z nich improvizovali, v niektorých prípadoch vymysleli krátku choreografiu. V klipe tancovalo približne dvesto až dvestopäťdesiat ľudí, nie všetci sa však do konečného dielka dostali, nakoľko bolo potrebné až deväťdesiat sekvencií vyhodiť a vybrať len tie najlepšie. Cieľom klipu bolo zabaviť sa a tiež spropagovať Poprad.

Happy from Poprad
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM