JAB Rôzne

Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Levočskú priehradu

Teploty stúpajú a čoraz viac ľudí vyhľadáva pobyt pri vode. Pre všetkých kúpaniachtivých je okrem akvaparkov v našom okolí, dostupná aj neďaleká Levočská priehrada. Tu je 5 dôvodov, prečo sa sem oplatí ísť okúpať.

Ilustračný obrázok k článku Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 5 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Levočskú priehradu
Zdroj: Dnes24.sk

Vodná nádrž s celkovou rozlohou 3000 m2 sa nachádza 3 kilometre od centra Levoče. A láka k sebe všetkých milovníkov letných radovánok. Čím môže presvedčiť aj vás?

Dostupnosť a blízkosť

Vzdialenosť z Popradu k Levočskej priehrade je len okolo 20 kilometrov. Takže, ak sadnete do auta, v priebehu pár minút ste aj so svojimi ratolesťami či kamarátmi pri vode.

Pokoj na pláži, aj vo vode

Ak nie ste fanúšikom prepchatých bazénov, Levočská priehrada je pre vás to pravé. Aj keď v horúčavách je tu množstvo návštevníkov, priehrada poskytuje dostatok priestoru na pohodový a pokojný relax. Pláže sú trávnaté, vhodné aj pre malé deti.

Možnosť športového vyžitia

Pre tých, ktorý nemajú radi len tak nečinne ležať na slnku je pripravená široká ponuka vodných športov: Člnkovanie, plavba na vodných bicykloch, windsurfing, ale aj plážový volejbal. Môžete však využiť aj bicykel na cykloturistiku či vlastné nohy na pešiu turistika po značkovaných chodníkoch Levočského pohoria.

Rybolov

Na levočskej priehrade si prídu na svoje aj priaznivci rybolovu. Popri slnení a kúpaní sa, tak môžete nachytať pstruhy, liene i iné druhy rýb.

Vstupné, ktoré vašej peňaženke neublíži

Vstupné je tiež oproti kúpaliskám či rôznym akvaparkom neporovnateľné. Za vstup do areálu zaplatíte 1 euro a kúpať sa môžete dosýta a na oveľa väčšej vodnej ploche.

foto: SÚZ Levoča

Čítajte tiež:

Atrakcia, ktorá v horúčavách zaručene poteší: Pár km od Popradu otvorili prvé biokúpalisko na Spiši!

Koľko zacvaká dospelý, koľko študent a kto má zľavu? PREHĽAD tohtoročných cien na kúpaliskách v regióne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM