Ľubomír Hudačko Rôzne

Ste si istí, že poznáte všetky krásy nášho kraja? Toto nádherné tyrkysové jazero sa oplatí vidieť!

Východ v sebe ukrýva mnoho krásnych miest. Jedným z nich je i jazero s nádhernou tyrkysovo zelenou vodou, ktoré si môžete pozrieť na fotkách. Viete, kde to je? Ak vám napadli Plitvické jazerá, tak omyl... Miesto, ktoré pripomína tieto chorvátske dominanty totiž máme aj v Prešovskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Ste si istí, že poznáte všetky krásy nášho kraja? Toto nádherné tyrkysové jazero sa oplatí vidieť!
Zdroj: Dnes24.sk

Pripomínajú chorvátske Plitvické jazerá, ale pritom ste na východnom Slovensku. V Prešovskom kraji nájdete túto nádhernú lokalitu.

A kde presne sa čarovné miesto nachádza a ako sa tam dostanete? Jazero s pozoruhodnou tyrkysovou farbou je ukryté za obcou Skrabské. Ste na ceste smerom z Prešova na Vranov a pred obcou Hlinné odbočíte doľava.

Tabuľa vás bezpečne navedie. Potom už len približne tri kilometre a ste na mieste. Na mieste s veľkým M. Pozrite si fotogalériu a vychutnajte si ho obrazom.

Ďalšie slová sú zbytočné. Na záver len toľko, že snáď ho nezasiahne rovnaký problém ako Beňatinu a jeho čaro nebudú znižovať nezodpovední turisti odpadom.

Rovnako ako Beňatina, aj toto miesto je vo svojej podstate zatopený kameňolom. Kým v Beňatine ťažili travertín, na tomto mieste vápenitý slieň.

No a keď sme už pri rozdieloch, Beňatina sa nachádza v okrese Sobrance a túto nádheru s krásnou tyrkysovo zelenou vodou nájdete vo Vranovskom okrese.

Beňatinu na fotkách si môžete pozrieť tu.

Nádherné miesto v Prešovskom kraji á la Plitvické jazerá: Viete, kde to je?
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM