Martin Sýkora Správy

Štôla bude mať viacúčelové ihrisko: Nakoniec si ho zaplatia z vlastného

Výstavba viacúčelových ihrísk v podtatranských obciach má svoje úskalia. Zatiaľ čo v okolitých samosprávach rástli ihriská ako huby po daždi, v Štôle sa potrápili.

Ilustračný obrázok k článku Štôla bude mať viacúčelové ihrisko: Nakoniec si ho zaplatia z vlastného
Zdroj: TASR

Obec Štôla v okrese Poprad sa pri výstavbe viacúčelového ihriska, ktoré bude už čoskoro slúžiť miestnym obyvateľom, stretla s mnohými problémami. Ako uviedol starosta obce Martin Hajko, išlo predovšetkým o finančné záležitosti a problémy so získaním dostatočnému množstvo investícii na realizáciu stavby.

Ihrisko nakoniec za vlastné

Viacúčelové ihrisko bolo naprojektované tak, aby sa dalo využívať na futbal, volejbal, tenis či basketbal a jeho základ má tvoriť umelý trávnik. „Ešte v apríli 2015 obec podala žiadosť o dotáciu na viacúčelové ihrisko s rozpočtom viac ako 80 805 eur. Výška požadovanej dotácie bola 40 000 eur, zvyšnú sumu plánovala samospráva financovať prostredníctvom bankového úveru. Zo sekretariátu splnomocnenca pre mládež a šport Úradu vlády SR nám v septembri 2015 prišlo oznámenie o neodporučení žiadosti pre nedostatok disponibilných finančných prostriedkov na uvedené projekty,“ vysvetlil Hajko. Obecné zastupiteľstvo sa po tomto vyjadrení rozhodlo o vybudovaní ihriska s rozmermi 33 × 18 metrov z vlastných finančných zdrojov.

Nakoniec pomohli aj sponzori

Ešte v roku 2015 začali na pozemku za domovom služieb s pozemnými prácami. „Výstavba ihriska by mala byť ukončená do konca júla. Potrebné je položiť umelý trávnik a zmontovať mantinely. Súčasťou ihriska bude aj osvetlenie,“ doplnil starosta. Obec sa pri výstavbe ihriska zapojila aj do výzvy Prešovského samosprávneho kraja na predkladanie žiadostí o dotáciu v programe Šport. Samospráva od kraja žiadala dotáciu vo výške 5 000 eur. „Koncom júla nám však prišlo rozhodnutie, že poslanci kraja našu žiadosť nepodporili,“ povedal Hajko. Na výstavbu viacúčelového ihriska prispeli aj občania a firmy. „Sponzorské dary dosahujú hodnotu 4 068 eur,“ dodal starosta.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM