Peter Handzuš Iné športy

Štôlskej lyži počasie prialo

Organizátorom sa podarilo oživiť tradíciu lyžiarsko-turistického pochodu v okolí podtatranskej obce Štôla.

Bežkárski nadšenci sa v nedeľu 26. februára stretli na 10. ročníku lyžiarsko-turistického pochodu okolím obce Štôla. V príjemnom počasí sa na trať vydali športovci v kategóriách jednotlivcov, rodín a priateľov. 8 km dlhá trať s prevýšením 150 metrov spríjemnila nedeľu tým, ktorí prišli do Štôly aktívne odpočívať.

Jednotlivým účastníkom pochodu boli merané časy a tak má Štôlska lyža 2012 aj svojho víťaza. Stal sa ním Oldřich Soukup z Liptovského Hrádku s časom 39 min, 58 sek, ktorý o 3 sekundy porazil domáceho Miloša Textorisa. Na 3. mieste skončil veterán bežkárskych pretekov, tiež domáci, Ján Rusnák.

Víťazmi sa ale stali všetci – deti, dospelí aj seniori, ktorí sa postavili na štart pochodu a urobili niečo pre svoje zdravie. Popoludnie spestrila aj ukážka lyžovania v závese za koňom – skijoring.

Organizátori prisľúbili, že na budúci rok bude k dispozíci ešte viac bežeckých tratí, aby sa Štôla dostala do povedomia bežkárskej verejnosti tak, ako to bolo v časoch, keď sa tu usporadúvali preteky v behoch na lyžiach a v biatlone.

Viac o Štôlskej lyži 2012 starosta obce Martin Hajko vo videu.

Štôlskej lyži počasie prialo
1
Galéria
stolska lyza
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM