Petra Janigová Basketbal

Stovka padla už v tretej štvrtine, Poprad ešte skôr

Čo dorábala Ruža v stredu s Popradom bolo nevídané. Ružomberku sa podarilo prekročiť 100-bodovú hranicu ešte pred poslednou štvrtinou, čo je v tejto sezóne historická novinka.

Zápas, v ktorom sa zrodilo jednoznačné víťazstvo Ružomberka, nemal príliš presvedčivý úvod. Domácim robila starosti najlepšia strelkyňa stretnutia Beáta Šimová, zásluhou ktorej Poprad v 3. minúte viedol 7:6. Ďalej sa už hostky nedostali, v závere prvej štvrtiny si Ruža vydarenou šnúrou upravila skóre podľa svojho gusta a vyhrávala o 11 bodov. Nádeje Popradu na akýkoľvek prijateľný výsledok zvalcoval domáci tím v druhej časti hry. V rozpätí od 14. do 18. minúty nedovolili Kurillove zverenky hostkám skórovať a kým dala Staneková konečne prvý kôš, vicemajster mal o 30 bodov navrch (53:12). V týchto fázach si Ružomberčanky mohli dovoliť čo si len zmysleli, takže keď do útoku zavelila prvou trojkou Černáková, skúsili ju nasledovať aj ďalšie a podarilo sa. Štyri úspešné trojky v rade sa určite nevidia v každom kole, rovnako ako 40 bodové tornádo, ktoré v druhej štvrtine zrazilo Poprad do kolien.

Po prestávke sa síce hosťujúci tím z výprasku otriasol a začal koše nielen prijímať, ale aj strieľať, no platné mu to nebolo. V 29. minúte viedol Ružomberok o 55 bodov – 99:44 a o niekoľko sekúnd prišla aj ďalšia čerešnička zápasu. Domáce basketbalistky pokorili dvojkou Láskovej 100-bodovú hranicu, čím sa stali prvým tímom v tejto sezóne, ktorému sa to podarilo skôr ako v poslednej štvrtine. V závere baby ubrali z plynu a koncentrácie, takže priestor na palubovke dostali aj súperky. Poslednú časť vyhral Poprad o jeden bod (21:20), čo v konečnom zúčtovaní znamenalo, že nakladačka na Liptove mala finálnu podobu – 121:70.

Do konca základnej časti čaká MBK Ružomberok ešte domáci zápas s Dannaxom (v sobotu, 10. marca) a ďalšiu stredu (14. marca) s košickými Anjelmi. Potom má Ruža dvojtýždňové voľno a pod deravými košmi nastúpi až v semifinálových bojoch.

**MBK Ružomberok – ŽBK Whirlpool Poprad 121:70 ** Štvrtiny: 29:18, 40:9, 32:22, 20:21 Najviac bodov: Tetemondová, Černáková po 17, Guzmanová, Štěpánová po 16 – Šimová 24 (4 trojky), Staneková 13, Rusiňáková 10, 400 divákov

Stovka padla už v tretej štvrtine, Poprad ešte skôr
1
Galéria
MBK - Poprad
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM