Webnoviny - Hokej

Štrbák zatiaľ zmluvu nepodpísal, Bartečko váha

Slovenský obranca Martin Štrbák zatiaľ nie je oficiálne hráčom nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) popradského HC Lev. Hoci v utorok ruský Sport-Express informoval o tom, že Štrbák už podpísal dvojročnú zmluvu s popradským klubom, samotný hr

Foto: SITA/Jozef Jakubčo POPRAD 21. júna (WEBNOVINY) – „Oficiálne som zatiaľ žiadnu zmluvu nepodpísal. Jasnejšie okolo toho bude na budúci týždeň,“ skonštatoval pre agentúru SITA Martin Štrbák, ktorý odmietol komentovať záujem iných klubov o svoju osobu.

Skúsený 36-ročný bek v minulej sezóne pôsobil v OHK Dinamo Moskva, predtým hrával aj za HK MVD, Rögle, Pardubice, Magnitogorsk, CSKA Moskva, HC Košice, Hämeenlinnu, Jaroslavľ, Vsetín, Litvínov, Slovan Bratislava, Trnavu a rodný Prešov. Na svojom konte má kompletnú medailovú zbierku z MS vo farbách slovenskej reprezentácie. Na lane popradského klubu je ešte viacero ďalších slovenských aj českých hokejistov.

Ján Tabaček do HC Lev nejde, zostáva v Košiciach

Slovenský obranca Ján Tabaček odmietol dohady o svojom možnom prestupe do tímu nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Lev. „Zostávam v Košiciach. Priznávam, že ma z Leva kontaktovali, ale ja mám v Košiciach kontrakt ešte na dve sezóny a určite sa nechystám preč,“ povedal pre portál hokej.sk 31-ročný odchovanec martinského hokeja a doplnil:

„Musím povedať, že v Košiciach som našiel výborné prostredie, vrátila sa mi tu radosť do hokeja a nemalo by zmysel pripraviť sa o pohodu, ktorú tu s rodinou máme.“ Dvojnásobný majster Česka a päťnásobný slovenský šampión Ján Tabaček prišiel do Košíc v roku 2008 a s „oceliarmi“ získal tri majstrovské tituly v rade.

„O projekte HC Lev čítam len z médií a je tam stále veľa nejasných vecí. Ak by som nemal zmluvu, tak by som to možno skúsil, ale v tejto situácii je pre mňa oveľa lepšia košická istota. Nikdy som nepatril medzi tých, ktorí striedajú kluby ako na bežiacom páse, a v blízkej budúcnosti sa to nechystám zmeniť,“ dodal pre hokej.sk.

Bartečko chce zostať vo Švédsku

Slovenský hokejový útočník Ľuboš Bartečko by aj napriek záujmu slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) popradského HC Lev rád zotrval vo Švédsku. Informuje o tom švédsky denník Aftonbladet. ,

„Ešte neviem, kde budem v nasledujúcej sezóne hrať. Najradšej by som sa vrátil do Švédska, páči sa mi ich najvyššia súťaž,“ cituje Aftonbladet 34-ročného kežmarského rodáka Ľuboša Bartečka, ktorý je v súčasnosti pri rodine doma v USA.

Skúsený slovenský reprezentant, ktorý so slovenskou reprezentáciou získal zlato v Göteborgu 2002 aj striebro v Petrohrade 2000, začal minulú sezóne v extraligovom Poprade, odkiaľ v polovici decembra prestúpil do švédskeho tímu MODO Hockey. Vo Švédsku už skôr hrával aj Luleu a Färjestad, na Slovensku pôsobil aj v Kežmarku. V Európe obliekal aj dresy Sparty Praha a Dinama Moskva, v zámorí odohral v NHL 257 duelov za St. Louis a Atlantu.

„Možnosť s Levom existuje, ale stále som nevidel ponuku zmluvy. Môj agent rokuje s MODO aj ďalšími švédskymi klubmi. Ďalšie detaily nebudem prezrádzať, kým neuvidím konkrétne ponuky,“ doplnil pre Sport-Express Bartečko.

Mená hráčov na dresoch v latinke

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v utorok zmenilo pravidlá písania priezvisk hráčov na dresoch v tejto nadnárodnej súťaži. Podľa nového reglementu, v nasledujúcich troch sezónach budú priezviská hráčov všetkých klubov KHL v latinke, nie v azbuke ako doteraz.

Reglement podrobne upravuje pravidlá prepisu všetkých priezvisk, ruských aj zahraničných. Informuje o tom oficiálna stránka KHL.Varlamova chce SKA Petrohrad

Klub Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) SKA Petrohrad chce zvýšiť konkurenciu na poste brankára, preto by rád priviedol z NHL brankársku dvojku Washingtonu Semiona Varlamova. Informáciu priniesol denník Sport-Express. Varlamov sa pravdepodobne od 1. júla stane voľným hráčom, keďže Capitals mu ponúkli dvojročný kontrakt, no v hodnote 1,15 milióna USD na rok, čo je menej, ako mal doteraz.

Táto ponuka sa 23-ročnému rodákovi zo Samary pochopiteľne nepáči. Vedenie SKA ponúklo ruskému gólmanovi vyšší plat, navyše sa aj dohodlo s Lokomotivom Jaroslavľ, ktorému práva na Varlamova v KHL patria.

Sám Varlamov návrat do Ruska nevylúčil, jeho prioritou je však angažmán v NHL. pričom je ochotný prijať aj nižší plat ako mu ponúka Petrohrad, no chce pozíciu jednotky v klube. Na tú sa však v uplynulej sezóne v tíme Capitals dostal Čech Michal Neuvirth.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM