Peter Handzuš Iné športy

Štrbské Pleso ožilo športom. Na Štrbskú športovú smršť sa prišlo pozrieť 5 000 ľudí

Športový areál na Štrbskom Plese ožil v sobotu netradičným podujatím s názvom Štrbská športová smršť. Predstavili sa na nej siláci, ktorí si to rozdali v medzinárodnej súťaži Strongman, malé fitnesky a množstvo ďalších športovcov.

Ilustračný obrázok k článku Štrbské Pleso ožilo športom. Na Štrbskú športovú smršť sa prišlo pozrieť 5 000 ľudí
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Máme za sebou už 6. podujatie tohtoročnej letnej sezóny a musíme konštatovať, že sa vydarilo. Teší nás vysoká účasť turistov i domácich návštevníkov, začínajú si zvykať na toto netradičné podujatie. Asi najviac zaujali siláci, zvíťazil Poliak a za ním skončili dvaja Slováci,“ informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Podľa nej ide o iný typ podujatia v Tatrách, na aké boli turisti doteraz zvyknutí, určite sa však osvedčil a pokračovať v jeho organizovaní chcú aj v budúcom roku.

Tento ročník obohatil večerný program, pod Tatry zavítal napríklad aj majster sveta a Európy v kulturistike Štefan Havlík. „Štrba i Štrbské Pleso sú známe aktívnym odpočinkom, ľudia sem chodia pre turistiku i šport, takže je na mieste organizovať tu takéto športové podujatia,“ uviedol predseda organizačného výboru Matúš Jančík.

Veľká exhibícia silných mužov

Veľký rešpekt pred silnými mužmi má aj starosta obce Štrba Michal Sýkora a ich výkony podľa neho vždy lákajú ľudí. „Takýmito aktivitami vytvárame priestor najmä pre deti, aby mali k športu čo najbližšie a na pomoc sme si pozvali aj profesionálov. Návštevníci sa mohli stretnúť napr. s karatistom, majstrom sveta Romanom Volákom, ale aj so silákmi z Poľska, Čiech, Ukrajiny, Srbska, Maďarska, Rakúska, ale aj zo Slovenska a s mnohými ďalšími športovcami,“ doplnil starosta obce Štrba Michal Sýkora.

Zaujímavý program až do večera

V rámci medzinárodnej súťaže silných mužov Strongman pod tatranskými štítmi dvíhali silní chlapi automobil a nápravy, ťahali nákladné auto a prevracali 600-kilogramové pneumatiky. Dámy si zase mohli zatancovať v rytme zumby a vo futbale si to rozdala slovenská futsalová reprezentácia so Športovým klubom Štrba.

Športová horúčka sobotňajšej noci vyvrcholila večerným programom Noc tatranských bojovníkov, v rámci ktorého svoje bojové majstrovstvo predstavil člen Laugarícia klubu Ju-Jitsu Trenčín Koryo Taekwondo a Yoseikan z Pro-Fight Club Košice. Ukážky boja s nožmi predviedli členovia skupiny Kali Eskrima.

Súboje titanov, zápasy ťažkej váhy a amatérsky zápas v MMA, odohrali borci zo Slovenska a Poľska a so svojou show sa predstavil divákom i Roman Volák.

Štrbské Pleso ožilo športom. Na Štrbskú športovú smršť sa prišlo pozrieť 5 000 ľ
1
Galéria
Štrbské Pleso ožilo športom. Na Štrbskú športovú smršť sa prišlo pozrieť 5 000 ľ
27
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM