Martin Sýkora Kultúra

Štrbské pleso sa zmení na tatranské Benátky: Bude aj gondola

Štrbské Pleso sa zmení na dokonalý prístav pre romantikov a malé tatranské Benátky. Tradícia sa pod Tatrami ujala a bude pokračovať aj tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Štrbské pleso sa zmení na tatranské Benátky: Bude aj gondola
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Najbližšiu sobotu zaplaví romantická prímorská atmosféra brehy najobľúbenejšieho a najnavštevova­nejšieho tatranského plesa a prinesie dovolenkárom v našich veľhorách nevšedný vizuálny a kultúrny zážitok. V sobotu sa Štrbské Pleso premení na malé Benátky a to vďaka tretiemu ročníku výnimočného podujatia Benátska noc.

V blízkosti prístavu člnkov pri Štrbskom plese sa podvečer od začne nevšedný zážitok, ktorý poteší najmä romantikov, milovníkov unikátnej atmosféry a vizuálno-hudobného zážitku. „Romantickú dovolenkovú atmosféru sobotného, letného večera na brehu jazera podčiarknu jemné tóny harfy, živé zrkadlové sochy, či chodúľové divadlo Harlequins. Hlavným hviezdnym aktérom večera však bude výnimočný klavirista Richard Rikkon, ktorý svoje umenie prinesie počas tohto večera na breh Štrbského plesa," približuje pripravenú ponuku Benátskej noci Andrea Žigová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.

K výnimočnej nálade letného večera prispeje aj romantická plavba na člnkoch na hladine Štrbského plesa. Pripravený bohatý program Benátskej noci je svojou podstatou orientovaný najmä na páry, no poteší všetkých, ktorí si prišli do Tatier naplno užiť letný, dovolenkový čas a chcú zažiť niečo nepoznané. Zrkadlenie hladiny Štrbského plesa je totižto dokonalou kulisou práve pre tento typ podujatia a v harmónii s majestátnosťou okolitých hôr prinesie ten pravý zážitok všetkým, ktorí sa rozhodnú na Štrbské Pleso prísť.

„Prípravou Benátskej noci a udržiavaním začatej tradície nevšedných podujatí sa snažíme budovať Štrbskému Plesu v rámci Vysokých Tatier pozíciu výnimočného miesta s bohatou a atraktívnou ponukou nielen počas letných mesiacov. Zároveň je to aj návrat k dlhoročnej tradícii tohto podujatia, ktoré bolo v minulosti veľmi populárne,“ dodal k Benátskej noci Michal Sýkora, starosta obce Štrba.

Benátska noc na Štrbskom Plese
30
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM