Peter Handzuš Basketbal

Stredajšie zápasy i TV-duel mužskej extraligy definitívne nebudú

Štyri zápasy 21. kola najvyššej slovenskej súťaže basketbalistov sa v stredu neodohrajú.

Fanúšikovia extraligy tak v riadnom termíne neuvidia zápasy v Nitre, Komárne, Leviciach a na bratislavských Pasienkoch. TASR to v utorok večer potvrdil šéf riadiaceho orgánu „Na 99,9 percenta sa zajtra hrať nebude. Odpadne tak aj štvrtkový televízny duel v Prievidzi. Proste zajtra a pozajtra sa extraliga hrať nebude,“ informoval TASR Michal Ondruš, predseda Združenia mužských basketbalových klubov (ZMBK).
Problémom sú financie rozhodcov, ktorí odmietajú viesť zápasy a ZMBK zase odmieta organizovať duely s inými arbitrami. V pondelok sa v tejto záležitosti uskutočnilo mimoriadne stretnutie za účasti Výkonného výboru ZMBK, zástupcov Sekcie extraligy ZMBK a predsedu Združenia rozhodcov Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) v Nitre. Kluby si síce riadne splnili všetky finančné povinnosti prostredníctvom vkladov na súťažný účet SBA, ale tieto neboli v stanovenom termíne poukázané na účty rozhodcov (výplatné obdobie október). Prítomní sa teda dohodli na utorňajšej lehote do 14.00 hod, ale keďže sa nič nezmenilo, Sekcia extraligy ZMBK pozastavuje súťaž počnúc 21. kolom.
„My chceme, aby sa hralo, ale musí byť všetko v poriadku. Je pravda, že šéf SBA pán Rudolf Petrovský priznal chybu na ich strane, ale my sme v situácii takej, že sme vlastne rukojemníkmi rozhodcov, hoci sme spravili všetko tak, ako sme mali,“ zdôraznil Ondruš s tým, že rozhodnutie ZMBK platí napriek protestu svitského klubu. Jeho predseda Peter Beck v utorok zverejnil vyhlásenie BK Iskra Svit k uzneseniu ZMBK, v ktorom vyjadril zásadný nesúhlas: „Klub zo Svitu nemal v Nitre svojho zástupcu. Ja rešpektujem názor pána Becka, ale uznesenie sa odhlasovalo riadnym spôsobom.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM