Peter Handzuš Basketbal

Streetball vo Svite nepokazilo ani počasie: O cenné kovy si zahralo 44 tímov

BK Iskra Svit usporiadal v sobotu 15. júla 2017 tradičný streetballový turnaj. Tento ročník sa konal v rámci osláv 70. výročia basketbalu vo Svite.

Ilustračný obrázok k článku Streetball vo Svite nepokazilo ani počasie: O cenné kovy si zahralo 44 tímov
Foto: Peter Handzuš

Mladá hráčka BAM Poprad Dominika Drobná si užívala ženské zápasy s mamkou Michaelou aj zápasy proti nej v mixe. “Veľmi som sa na tieto zápasy tešila, lebo mamka práve prišla z majstrovstiev sveta, kde získala striebro, tak to bola taká motivácia, že si s ňou zahrám. Samozrejme, že sme spokojné. Hlavne v ženách, lebo minulý rok nám víťazstvo ušlo, skončili sme až tretie,” prezradila Dominika Drobná, členka víťazných tímov v kategórii Ženy aj Mix.

Aj Dominika sa už pravidelne podieľa na organizácii streeballového turnaja vo Svite. “Myslím, že tento rok sme to mali dobre zorganizované a prihlásilo sa veľa tímov aj napriek tomu, že sa dnes konalo aj finále SBA v 3×3 basketbale. Jediným problémom bolo, že sa hralo dnu. Výhodou ale zase bolo, že sa hralo na palubovke a nik sa nezranil. Je to bezpečnejšie ako na betóne,” dodala Dominika Drobná.

Streetball Svit 2017
98
Galéria
Foto: Peter Handzuš

V kategórii mužov sa z víťazstva tešil aj Roman Findura, ktorého domáci poznajú z dlhoročného pôsobenia v tíme Iskry Svit. “Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, lebo sme sa stretli už v skupine. Sú to bojovní chlapci, ale padlo nám to, vyhrali sme a sme radi,” povedal po finále mužov Roman Findura a dodal: “Som rád, že takáto tradícia vo Svite je. Ľudia si to obľúbili a dúfam, že to bude pokračovať aj naďalej.”

Aby Sviťania turnaj organizačne zvládli, obmedzili počet tímov Streetfestu na päťdesiat. Vysokú účasť zazanmenali aj napriek tomu, že v rovnakom termíne, kedy sa vo Svite koná druhý najväčší turnaj na Slovensku, zorganizovala SBA finále 3×3 Tour v Bratislave. “Tento rok to bolo štyridsaťštyri tímov, minulý rok štyridsať sedem. Je to nádhera. No ale hrali sme dnu. Streetball by sa mal hrať na ulici. Žiaľ, počasie bolo aké bolo a von sme hrať nemohli. Myslím ale, že všetci účastníci sú spokojní,” zhodnotil športovú sobotu vo Svite organizátor podujatia Ján Drobný.

Po športovej časti Streetfestu pokračovala sobota vo Svite hudobným Tatrafestom, na ktorý organizátori pozvali kvalitné kapely a zábava tak pred Iskra Arénou pokračovala do neskorých večerných hodín.

Konečné poradie tímov v jednotlivých kategóriách:

Muži:

1. Od Tatier k Dunaju

2. Chleba treba

3. eLEJ

Ženy:


1. Výberové tatarečky

2. SUFUSKY

3. Katka tu nie je

Mix


1. Nevydarené nákupy

2. Benefits

3. Skadzi paru zoberem

Open Fun


1. Majstri fun

2. POLE

3. BK Odchovanci


U18 chlapci


1. Dídžej Ká

2. Nealko

3. The Sharpshooters


U15 chlapci+dievčatá


1. Čokoti

2. Happy Sneakers

3. Spišské párky


U12 Mix


1. Podtatranské žraloky

2. Z divých vajec

3. ROYAL basket

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM