Kultúra

Strhujúce príbehy Slovákov zo sveta: Do nášho mesta mieri festival Cestou necestou

Autentické zážitky Slovákov, ktorí nabrali odvahu, pobalili batoh a vyrazili do sveta. Populárny cestovateľský festival si vychutnáme v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Strhujúce príbehy Slovákov zo sveta: Do nášho mesta mieri festival Cestou necestou
Zdroj: Cestou necestou

Vyznávači cestovania, alternatívnej dopravy, silných zážitkov a hlbokého snehu sa môžu tešiť na januárovú šnúru festivalu Cestou necestou v desiatich mestách na Slovensku. Od 24.1. do 27.2 budeme svedkami toho, že sa Slováci vo svete nestratia!

Kus Afriky aj adrenalínové šialenstvo

V slovenských mestách budú mať vysoké zastúpenie africké krajiny. V Čade precestujeme na bicykli 3000 km, uvidíme, čo sa naučila partička Slovákov od „jembe“ majstrov v Guiney, vypočujeme si dobrovoľnícke skúsenosti v Rwande a zoznámime sa so životom Pygmejov. Ďalej sa pozrieme na osudy detí v keňskej Nairobi, no spoznáme aj vlasť kávy – Etiópiu.

Pre nadšencov adrenalínu je pripravený skialp v Iráne, alebo 4000 km cyklistický ultra-maratón. Pri kolesách však zostaneme a na motorke prejdeme Indiu, Aviou Južnú Ameriku, alebo džípom hory v Čile.

Naprieč Európou s dvackou vo vrecku

Čo tak skúsiť život na Novom Zélande, Austrálii, surfovať na Filipínach, alebo sa odstrihnúť od civilizácie v Indonézii? Pripraviť sa môžete aj na horské masívy celého sveta, alebo prechádzku so šamanom v Nepále. Nezabudli sme ani na starý kontinent, kde objavíme Andorru, prestopujeme s 20 eur vo vačku celú Európu až do Lisabonu a pre diváka sú pripravené vtáčie pohľady Faerských ostrov. O netradičné skúsenosti sa postará krajina vychádzajúceho slnka – Japonsko.

Kultúrnu rozmanitosť, indiánske kmene a panenskú prírodu Panamy vystrieda chudobnejšia Bolívia. Navštívime Svätú zem – Izrael, no presunieme sa aj do perly orientu – Ománu. Na festivale sa taktiež môžete tešiť na zážitky z celej juhovýchodnej Ázie.

Kompletný zoznam prezentácií je dostupný na oficiálnych stránkach festivalu.

Zdroj: Cestou necestou
Zdroj: Cestou necestou
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM